O suta de scoli din Capitala, in care invata peste 26.000 de elevi, au risc seismic ridicat
Un numar de 97 de scoli din Capitala, in care invata peste 26.000 de elevi, au risc seismic ridicat, acestia fiind invatati, in cadrul unui proiect, cum sa se comporte in cazul in care s-ar produce un cutremur, relateaza Mediafax.
Situatia a fost prezentata luni, intr-o conferinta de presa, in cadrul proiectului "Too Quick To Quake" realizat de Ambasada Suediei si membrii comunitatii Swedish Sustainable Business, in parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Proiectul a fost inceput in 4 martie 2012, fiind derulat in doua etape. In cadrul instruirii elevilor, profesorii au prezentat o serie de imagini care ilustreaza modul potrivit de reactie in caz de cutremur. Suportul educational a fost conceput de catre experti in pregatirea populatiei pentru situatii de urgenta.
Evenimentul este organizat cu prilejul comemorarii a 36 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
La conferinta participa reprezentanti ai Ambasadei Suediei in Romania, ai Sectiei Comerciale a Ambasadei Suediei, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si ai companiior suedeze Ericsson, Lindab, Oriflame si Skanska.
In urma cu 36 de ani, in 4 martie 1977, s-a produs un seism la ora 21.22, care a avut efecte devastatoare asupra Romaniei. Cutremurul a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter si a durat aproximativ 56 de secunde, fiind inregistrate 1.570 de victime, dintre care 1.391 numai in Bucuresti.
Aproximativ 11.300 de persoane au fost ranite si 35.000 de locuinte s-au prabusit. Cele mai multe pagube materiale au fost in Bucuresti, unde peste 33 de cladiri si blocuri mari s-au prabusit.
Institutul de Fizica Pamantului dispune in prezent de echipamente care inregistreaza miscarea tectonica cu 30 de secunde inainte de a se produce cutremurul. Dupa sesizarea cutremururului sunt blocate automat instalatiile cu risc, respectiv Centrala de la Cernavoda, instalatiile de pe Platforma la Magurele, Centrala de Cercetari Nucleare Pitesti si Centrala de la Turnu Severin. Totodata, prin STS sunt alarmate institutiile statului si Comitetul pentru Situatii de Urgenta.
Sursa: Mediafax
Etichete: bucuresti, Capitala, scoli, risc seismic,
Dată publicare:
04-03-2013 11:14