O suspectă de coronavirus din Giurgiu s-a plimbat prin oraș, în loc să sune la 112

Ultima actualizare: 10-03-2020 16:40
Coronavirus
Shutterstock

Deputatul PSD Giurgiu Elena Dinu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că are informaţii de la primarii din judeţ că sunt multe persoane care au venit acasă din Italia sau Spania.

Ea le recomandă celor care ştiu că au intrat în contact cu persoane din zonele endemice să anunţe autorităţile la 112, transmite Agerpres.

Ea s-a referit, în context, la singurul caz de suspiciune de coronavirus din Giurgiu, o femeie de 39 de ani care s-a plimbat prin oraş, a venit singură la UPU şi s-a plimbat şi prin UPU şi a intrat în contact cu lumea, în loc să sune la 112.

"În contextul de astăzi, când numărul de îmbolnăviri din România nu este foarte mare, toate autorităţile trebuie să contribuie la limitarea răspândirii acestui virus, spun la limitarea răspândirii pentru că nu putem să oprim răspândirea lui. Aţi văzut rapiditatea cu care epidemia de coronavirus a ajuns din ţări îndepărtate către ţări europene şi aţi văzut numărul mare de decese în anumite ţări ale Europei care deja controlează foarte greu această epidemie. Prin măsuri responsabile, noi, românii, putem să limităm răspândirea virusului. Mă adresez în primul rând giurgiuvenilor care au intrat şi ştiu că au intrat în contact cu persoane care vin din zonele endemice, mai mult din Italia, China, Coreea de Sud, Iran, Franţa şi Germania să anunţe autorităţile abilitate, dar nu aşa cum am văzut cazul persoanei de 39 de ani, contact al unor persoane provenite din zone endemice şi care în loc să urmeze calea normală, adică să sune la 112 să spună că este contact cu persoană din zonă endemică, să vină ambulanţa cu izoleta să o ia, medicii de la unitatea de urgenţe să fie şi ei pregătiţi pentru consultaţii şi pentru investigaţii, a ajuns singură în UPU, s-a plimbat şi prin UPU şi a intrat în contact cu lumea", a declarat Elena Dinu.

Parlamentarul PSD spune că are informaţii de la mai mulţi primari din judeţ care i-au spus telefonic că "sunt mulţi oameni veniţi acasă din Italia şi Spania" pe raza judeţului.

"Spitalul Judeţean Giurgiu a eliberat fosta secţie de Boli Infecţioase şi a luat toate măsurile necesare pentru a putea izola acolo eventualele cazuri confirmate de boală cu coronavirus", a completat Elena Dinu.

Deputatul PSD Giurgiu a mai recomandat persoanelor cu vârste de peste 65 de ani de ani să evite aglomeraţia şi să apeleze la persoane mai tinere pentru a le face cumpărăturile, iar celor veniţi din străinătate să încerce să se izoleze o vreme pentru că "această boală nu are mortalitatea altor virusuri, dar se răspândeşte foarte repede".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO