Firea propune suspendarea cursurilor în şcoli până pe 21 aprilie

Ultima actualizare: 10-03-2020 16:24
Firea propune suspendarea cursurilor în şcoli până pe 21 aprilie
Facebook.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ până pe 21 aprilie.

„Propun Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă următoarele măsuri: anunţarea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ până pe data de 21 aprilie, de asemenea, închiderea creşelor şi grădiniţelor”, a declarat Firea.
Primarul general consideră că măsurile anunțate luni nu sunt suficiente.

„Dacă elevii şi cadrele didactice vor şti că este - să spunem - o pauză de doar câteva zile, cu siguranţă nu va exista acea mobilizare ca pentru o perioadă mai mare de timp, în sensul predării materiilor online sau video”, a transmis Firea.

„Fac apel la toţi cei responsabili ca împreună - Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităţilor de învăţământ - să asigurăm suportul pentru toate unităţile de învăţământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă pe suport online sau video", a spus Firea, într-un clip video postat pe Facebook.

În opinia sa, este important să nu fie oprită educaţia, ci răspândirea noului coronavirus.

„Am informaţii că şi în Bucureşti şi în alte municipii în care sunt bolnavi de coronavirus sunt în continuare deschise creşe, grădiniţe, chiar şi şcoli. Nu este bine. Aceşti copii nu au o igienă ca un adult. Duc foarte frecvent mâna la gură, la nas, la faţă şi pot să răspândească foarte uşor acest virus de tip nou”, a afirmat Firea.

Ea a cerut reglementări foarte clare prin care angajatorii să permită angajaţilor cu copii să poată rămâne acasă, eventual să lucreze de la domiciliu.

„În ceea ce priveşte situaţia părinţilor care nu sunt înţeleşi la servicu să-şi ia zile libere pentru a sta cu copiii acasă, fac apel atât la Parlament, cât şi la Guvern, să existe reglementări foarte clare prin care angajatorii să permită acestor angajaţi ca în mod legal să poată să rămână acasă, eventual să lucreze de la domiciliu, dar în paralel să poată să supravegheze şi să educe pe cât posibil copiii care trebuie să stea o perioadă mai îndelungată acasă. Nu e o soluţie să-i trimitem rapid după câteva zile la şcoală sau la grădiniţă, încă nu s-a ajuns la vârful acestei epidemii”, a adăugat Firea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO