O mamă cu 4 copii au rămas pe drumuri. Casa lor renovată a ars complet


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 17:49
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 17:16
Categorie: Stiri actuale

O femeie şi cei 4 copii ai ei, cu vârste între 6 şi 12 ani, au rămas pe drumuri în urma unui incendiu violent ce le-a distrus casa, în Domneşti, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Toţi cinci au reuşit să se salveze în ultima clipă, însă toate lucrurile le-au fost mistuite de flăcări. Focul s-a extins şi la casa unor vecini, abia construită, cu zeci de mii de euro şi doar intervenţia pompierilor a făcut ca locuinţa sa nu ardă în totalitate.

Era miez de noapte când mama copiilor a auzit zgomote suspecte şi a ieşit afară să vadă ce se întâmplă.

Loredana Goriac, proprietară: „Nu mi-am dat seama şi m-am uitat că ardea tot, pe casă era flacără, toată casa era în flăcări, nu am apucat decât să scot copiii afară din casa. Nu am apucat să le scot cărţi, caiete, a ars tot, haine. Cu ce i-am scos afară cu aia au rămas.”

Soţul femeii e plecat la muncă, în Anglia, iar casa familiei era ridicată din banii pe care, cu greu, i-a economisit vreme de 6 ani. Acum, copiii şi mama lor s-au adăpostit la rude.

Vasile Moldovan, socrul femeii: „Am luat copiii din casă şi i-am dus la mine, când am ieşit afară deja flăcările erau sus. Ei m-au anunţat pe mine că arde, nu ştia nici unul ce arde şi unde arde.”

Şi casa de alături, aflată foarte aproape, a luat foc. Aici nu locuia nimeni, căci proprietarii lucrează şi ei în Anglia. Rudele spun că au investit peste 40.000 de euro în construcţia al cărei etaj a fost distrus în totalitate.

Eugen Frunză, cumnat proprietar casă: „Parterul a rămas, nu e ars, etajul e ars complet. Toate bunurile ce existau în casă s-au ars, nu se putea să se bage nimeni, numai pompierii.”

Pompierii militari au intrvenit cu trei autospeciale pentru a limita proporţiile dezastrului.

Cristina Răcilă, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind un scurt circuit.”

Horia Petruţ, primar comuna Mărişelu: „Deja am luat măsurile necesare în vederea alocării unor fonduri de urgenţă, ca să putem ajuta aceste două familii cu materiale de construcţii o sumă de bani.”

Nici una dintre locuinţe nu era asigurată.

VIDEO PROTVPLUS.RO