O femeie a înghițit o albină, care apoi a înțepat-o. ”Dumnezeu nu m-a lăsat să mor”

Ultimul update: Luni 27 August 2018 17:41
Data publicarii: Luni 27 August 2018 16:34
Categorie: Actualitate

Intervenţie de urgenţă în judeţul Iaşi, unde o femeie de 40 de ani, alergică la veninul de albine, a înghiţit din greşeală o astfel de insectă, care a înţepat-o.

Imediat, victima a început să se simtă foarte rău şi să nu mai poată respira. Rudele speriate au sunat la 112 şi la faţa locului au venit de urgenţă medicii cu un elicopter SMURD. În cele din urmă, doctorii au reuşit să o stabilizeze pe femeie.

Femeia povesteşte că era acasă şi a deschis o cutie de suc şi neatentă a băut din ea, fără să observe că între timp înăuntru intrase o albină.

La a doua înghiţitură, femeia a simţit o înţepătură în gât, iar după aceea a scuipat albina. Femeia este alergică la veninul acestor insecte, astfel că a intrat în panică.

În câteva secunde, a început să simtă că nu mai are aer şi nu mai poate să vorbească. Disperat, soţul femeii a sunat la 112 şi a cerut ajutor.

La faţa locului a venit de urgenţă un echipaj SMURD cu un elicopter, care a dus-o la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii i-au administrat rapid perfuzii şi medicamente, iar datorită intervenţiei rapide femeia a scăpat cu viaţa.

Cei doi soţi stau la 40 de kilometri de Iaşi, în comuna Mironeasa, într-o regiune izolată, şi au 7 copii. Imediat ce femeia a fost mușcată de o albină, rudele au sunat la ambulanţă, însă echipajul nu putea ajunge repede în zona respectivă, aşa că a fost trimis un elicopter SMURD.

Femeie: "Am băut din suc, am pus pe masă şi a doua oară am înghiţit albina. Am dat-o jos din gură şi dintr-o dată mi-a luat aerul, nu mai aveam voce, nu puteam să vorbesc. Am sunat la salvare. A venit elicopterul. În elicopter mi-a pus perfuzie şi mi-am revenit. M-am speriat, am intrat în panică, sunt alergică. A fost un noroc de la Dumnezeu că nu m-a lăsat să mor."

Norocel Ursu, soțul femeii: ”Băuse fetiţa şi când a băut soţia, deodată, ”m-a înţepat albina”. Am zis să sunăm la salvare că este alergică. Deodată i-a luat graiul şi nu mai putea să vorbească. A apărut elicopterul. Ne-am speriat foarte tare.

Anca Hăisan. UPU Sf. Spiridon: ”Putea să declanşeze şoc anafilactic. S-a intervenit însă rapid. A fost doar un edem al părţilor moi, care desigur pot pune viaţa în pericol prin obstrucție de căi aeriene."

Medicii spun că în special în această perioadă caldă, când albinele sunt mai agitate, s-au confruntat cu astfel de cazuri.

 

Doi copii din Iași și Neamț, la un pas de moarte, după ce au fost înțepați de albine
Doi copii din Iași și Neamț, la un pas de moarte, după ce au fost înțepați de albine
VIDEO PROTVPLUS.RO
magazin bucuresti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
ursi
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni
A vrut să-și oblige iubitul să o ceară de soție și s-a dus la Poliție. Ce a urmat apoi este uluitor
"O să mor, te iubesc”. Răspunsul soţului la mesajul transmis de soţie din mijlocul unui incendiu din California a salvat-o