Șoc după rezultatul de la Evaluarea Națională: ”Avea semipareză la gură”

30-06-2020 17:39


O elevă din județul Gorj a trăit un adevărat șoc după ce și-a văzut nota la Evaluarea Națională. După corectare, ea a primit 10, potrivit Impact de Gorj.

Fata, care învață la Școala gimnazială Peşteana Jiu, a primit inițial doar nota 6. Două comisii i-au reanalizat lucrarea și au ajuns la concluzia că merită nota maximă.

Ce a declarat eleva

 

Cristina Migiu, elevă: Nu mi-a venit să cred, adică era o diferență foarte mare de la așteptările mele la ce rezultate am obținut aici.

Reporter: Te-ai gândit unde ai greșit?

Cristina Migiu, elevă: Da, m am gândit, că nu avea unde să îmi depuncteze. Mă gândeam că nu avea ce să îmi depuncteze.

Doar că adolescenta a avut probleme de sănătate după șocul suferit.

Constantin Migiu, părinte: Atât eu, cât și soția, ne-am luat concedii ca să putem să stăm să o consolăm să nu se întâmple altceva mai rău, pentru că avusese deja un șoc în ziua în care a aflat rezultatul. A fost nevoie de niște medicamente ca să o scoatem din ce intrase ea.

Un alt elev, Robert, a primit inițial mai puțin de nota 3.

Robert Miju, elev: Am stat într-un stres continuu. Îmi era și rău câteodată, dar după aceea familia m-a calmat, mi-a spus că nu e nota mea și să mă calmez, să nu mai fiu trist. Am luat nota pe care o meritam, 7,90.

Lucrările de la Gorj au fost corectate inițial în Dolj, dar contestațiile au mers pentru analiză în Olt.

Constantin Diaconescu, director școală: Părerea mea e că e o eroare și poate fi o eroare foarte mare, dar e cam tardiv. Avem și 5,65 la română la unul dintre elevi. Dacă nu ar fi contestat copiii, ar fi rămas așa

Dana Constantinescu, purtător de cuvânt Inspectoratul Scolar Gorj: Diferența este prea mare. Să spunem că nu au văzut o foaie de mijloc, să zicem, că nu au fost atenți, ceea ce nu e permis, nu te joci cu viitorul unui copil.

Daca vor fi găsiți vinovați de notarea incorectă a lucrărilor elevilor, dascălii riscă sancțiuni.

Dana Constantinescu, purtător de cuvânt Inspectoratul Scolar Gorj: Pentru astfel de profesori, care greșesc la acest mod o lucrare, variază între acordarea calificativului anual defavorabil și până la interzicerea de a participa la concursuri naționale până la 4 ani.

”Fetița a avut un început de semipareză”

 

Inspectoratul Scolar Județean din Dolj va stabili, după o anchetă, a cui este responsabilitatea.

”Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90“, a declarat Constantin Deaconescu, directorul liceului din comuna Bâlteni, căruia îi este arondată școala generală, pentru Impact de Gorj.

VIDEO PROTVPLUS.RO