Cod Roșu de intervenție la mina Livezeni din Valea Jiului. 14 mineri au ajuns la spital

30-06-2020 17:14


A fost activat Codul Roșu de intervenție, marți, la mina Livezeni din Valea Jiului. Mai mulți ortaci s-au intoxicat cu fumul degajat de un echipament defect. 14 oameni au ajuns la spital, iar zona a fost evacuată.

După apelul alarmant la 112, care anunța că în subteran sunt persoane intoxicate cu fum și gaze, la fața locului au fost trimise opt mașini de salvare. Şi elicopterul SMURD era gata de intervenţie. Minerii au reuşit să iasă singuri la lumină.

Cristian Roșu, administrator special CEH: „Mulțumim lui Dumnezeu că nu sunt victime omenești. Pentru siguranța lor i-a trimis la spitalul Petroșani pentru verificări, ca să nu avem complicații ulterioare. În momentul de față mina este evacuată s-a intrat în subteran cu mineri salvatori pentru verificări”.

Fumul înecăcios a apărut în galerie. În momentul în care a fost cuplat un echipament aparent defect.

Samuel Dioane, director Divizia Miniera CEH: „Trebuie să ținem cont că concentrațiile de monoxid de carbon din subteran nu au fost foarte mari. Doar fumul care are un anumit disconfort respirator a determinat episodul, acești muncitori să fie duși și verificați la spital. Abatajul nu a fost afectat cu nimic, apartul respectiv se va înlocui. Doar cei care s-au aflat în curentul respectiv au inhalat fum”

Muncitorii care au ajuns la spital sunt toți în stare bună. Li se fac, totuşi, verificări suplimentare, ca nu cumva să apară complicații pe viitor.

VIDEO PROTVPLUS.RO