O doctoriță s-a dus în fața unui judecător și i-a arătat că are COVID. Reacția magistratului din Cluj Napoca

Ultima actualizare: 04-11-2020 22:41
judecator
iStock

O doctoriță s-a prezentat în fața unui judecător din Cluj-Napoca și a cerut amânarea procesului, pentru că este infectată cu COVID. În instanță cerea tocmai anularea unei amenzi pentru nerespectarea măsurilor din starea de urgență.

Femeia, medic de profesie, s-a dus la Judecătoria Cluj-Napoca, la termenul acordat pentru plângerea contravențională depusă de ea, și i-a spus sinceră judecătorului că vrea amânare pe motiv de boală. Mai exact, a spus că are COVID-19 și a prezentat decizia de izolare.

Nu oricum, ci a lipit decizia de izolare de la DSP de plexiglasul de pe biroul judecătorului, din sala de judecată 169, relatează publicația Cluj just.

Față de gravitatea situației, magistratul a sesizat imediat Parchetul, printr-un proces-verbal, cu privire la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„La data de 02.11.2020, într-o şedinţă de judecată a Judecătoriei Cluj-Napoca, s-a prezentat în instanţă, având calitatea de petentă, o persoană cu privire la care s-a emis decizie de izolare de către Direcţia de Sănătate Publică Cluj, fiind diagnosticată pozitiv cu infecţia SARS–COV-2.

​În acest sens, instanţa, în conformitate cu dispoziţiile art. 218 Cod procedură civilă, a întocmit un proces-verbal de constatare a faptei şi a făptuitorului, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de audienţă, fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru verificări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei, Sergiu Cârlan.

Numai că doctorița în cauză nu s-a dus direct în sala de judecată, ci a mai poposit pe traseul ei din Palatul de Justiție, astfel că procurorul trebuie să i-l reconstituie, susțin surse judiciare, potrivit publicației citate.

Potrivit regulamentului instanței de judecată, „este interzisă prezenţa în instanţă a persoanelor care au decizii de confirmare a carantinării sau de izolare. De asemenea, este interzis accesul în Palatul de Justiţie al tuturor persoanelor care se află în una din următoarele situaţii: au călătorit, în ultimele 14 zile, într-una din zonele de risc; au intrat în contact, în ultimele 14 zile, cu o persoană diagnosticată/monitorizată pentru posibilă infecţie cauzată de SARS-COV-2; prezintă una sau mai multe din următoarele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie.”

Nerespectarea acestor restricții poate duce la răspunderea penală, precizează reprezentanți instituției.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO