Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu a ajuns la 30. Toți s-au născut la Giulești

Ultima actualizare: 07-12-2018 18:24

Numărul bebeluşilor născuţi la maternitatea Giuleşti din Capital şi diagnosticaţi cu stafilococ auriu a ajuns vineri la 30. Cei mai mulţi au fost la spitalul Grigore Alexandrescu.

Între timp în maternitate continuă lucrările de renovare şi igienizare şi este posibil ca săptămâna viitoare să fie redeschisă.

Primăria vrea să mute maternitatea Giuleşti, care funcționează într-o clădire construită în urmă cu 90 de ani, Spitalului de chirurgie ORL Teodorescu şi o parte din spitalul Cantacuzino.

Între timp, lucrările la maternitatea Giuleşti se vor încheia cel mai probabil în acest sfârşit de săptămână. Reprezentanţii spitalului spuneau încă de acum câteva zile că speră că la jumătatea săptămânii viitoare să redeschidă maternitatea.

Numărul copiilor diagnosticaţi cu stafilococ auriu MRSA a ajuns la 30 - 26 la Grigore Alexandrescu, 3 la Marie Curie şi 1 la Elias.

Vineri, la mai bine de 2 săptămâni de la izbucnirea scandalului s-a sesizat şi Avocatul Poporului referitor la situaţia bebeluşilor născuţi la maternitatea Giuleşti şi infectaţi stafilococul auriu MRSA. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Şi Ministerul Sănătăţii continuă ancheta în acest caz.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO