Nu toate sălile de fitness se vor deschide de la 15 iunie. Ce reguli stricte trebuie respectate

Ultima actualizare: 29-05-2020 20:44

Cei care iubesc sportul ar putea reveni în sălile de fitness de la jumătatea lunii iunie, anunță reprezentanții Federației române de fitness și culturism.

Regulile sunt însă stricte: abonații pot folosi doar aparatele individuale, pentru că deocamdată clasele de grup, ținute de instructori, nu sunt permise. Iar sălile trebuie să introducă rezervările, ca să evite aglomerația. Atenție, măsurile anunțate nu permit nici dușul după antrenamente.

Madalin şi Georgiana ţin clasele yoga online de 2 luni pentru clienţii care vor să facă sport de acasă. Iar aceste clase de grup vor continua de la distanţă şi după 15 iunie.

Federaţia de Fitness şi Culturism anunţă că se redeschid doar sălile în care să faceţi antrenamente de forţă, cu reguli stricte.

Va trebui să faceţi rezervare în prealabil. Aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, dar va fi necesară curăţarea filtrelor şi se recomanda aerisirea naturală.

Noile reguli vor obliga sălile de fitness să reamenajeze spaţiile interioare. Astfel că unele aparate vor dispărea, altele vor fi mutate tocmai pentru a respecta distanţa între clienţi de 1.5 metri. Dar cea mai importantă informaţie este că masca va dispărea pentru că este foarte greu să faci sport cu ea pe față.

Elvin Marinescu, fitness manager: "Sunt inspirate din ce se întâmplă în alte ţări din vest şi în ţările unde au pornit activităţile. nu aş zice că sunt foarte drastice, sunt accesibile. Prin sport ne putem imuniza mai bine, măcar mental, dacă nu şi fizic."

O altă regulă nu le permite abonaţilor să meargă la duș la sală după antrenament. Nu toţi instructorii de fitness văd cu ochi buni măsură, deşi abia aşteaptă redeschiderea sălilor. Elias, instructor de sport, spune că este dificil să te antrenezi acasă şi... să nu deranjezi vecinii.

Elias Mayan-Na, instructor de fitness: "Asta mie mi se pare cea mai neinspirată idee. Noi trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des, igienizam aparatele pe care le folosim, dar apoi nu putem să ne igienizam pe noi înşine. Acum exersezi în sufragerie şi eşti singur acolo. E mult mai motivant când îi vezi pe cei din stânga şi din dreapta că lucrează umăr la umăr cu tine. O parte mică mi-au spus că au probleme cu vecinii."

Ca să-şi mulţumească abonaţii, unele săli anunţa că ar putea face clase de gimnastică aerobică în aer liber. Dar acest lucru este limitat de condiţiile meteo.

În acest moment, au îngheţat abonamentele în aşteptarea relaxării condiţiilor.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că va comenta deschiderea abia după ce măsurile vor fi publicate într-o normă legislativă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO