Nu ar mai invata carte daca nu l-ar avea pe domnul invatator. Povestea dascalului care isi duce elevii la scoala cu masina

Ultima actualizare: 22-10-2014 06:54

Din dragoste pentru meseria pe care si-a ales-o, un invatator din Hunedoara isi aduce la scoala cu masina lui cei patru elevi pe care-i are.

Copiii stau foarte departe si altfel nu ar ajunge sa mai invete carte, daca domnul invatator, cum ii spun ei cu drag, nu i-ar lua in fiecare dimineata.

Acsente Leucean este invatator de peste 35 de ani. In urma cu 14 ani a venit in satul Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara. Si n-a vrut sa plece si sa-i lase pe cei mici de izbeliste.

Acum are patru elevi la scoala. Doi in clasa intai, iar ceilalti, in a 2-a si a 4-a. Copiii stau la 20 de kilometri distanta, asa ca invatatorul ii ia in fiecare zi la ore si ii aduce acasa cu masina lui, o Dacie batrana.

Alin, Ana-Maria, Cristina si Cosmin nu mai e nevoie ca invatatorul sa strige catalogul. Se asigura chiar el ca sunt prezenti.

Acsente Leucean, invatator: "Cu cativa ani in urma am avut o fetita care locuia in satul Stanculesti, de unde venea pe o distanta de vreo trei kilometri, prin padure, si la acea vreme se zvonea, si numai ca se zvonea au si fost cazuri cand ursul a atacat diferite gospodarii ale oamenilor si ma gandeam dimineata cand ma intalneam: oare mai ajunge aceasta fetita".

Parintii sunt extrem de recunoscatori invatatorului si spun ca alfel copiii lor n-ar mai invata.

Cristian Daniel Dan, parinte: "Faptul ca domnul invatator ne ia fiica si ne-o duce la scoala inseamna enorm. Atata timp cat dansul ne-o duce, noi economisim, avem de lucru la agricultura, sunt vreo patru ore dus si intors".

Luni, copiii se vor intoarce in clasa, impreuna cu invatatorul lor, de la care au invatat ca nici un obstacol nu ii poate opri, daca vor sa invete carte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO