Cum au luat zeci de soferi permisul, chiar daca nu aveau habar sa conduca. Suma pe care o plateau pentru a promova "traseul"
Un nou scandal urias vizeaza modul in care se elibereaza in Romania permisele de conducere. 100 de bucuresteni ar putea ramane fara carnet.
Cu totii sunt suspectati ca ar fi obtinut dreptul de a conduce dupa ce la examen ar fi mituit politistul. Potrivit procurorilor, fiecare in parte ar fi dat cam 350 de euro, ca sa treaca de proba practica. Politistii au facut luni perchezitii la sediul Directiei de Inmatriculari si Permise Auto din Bucuresti.
Sunt 87 de suspecti in total: politisti, instructori si conducatori auto. Cu totii ar fi implicati intr-o noua retea prin intermediul carea se obtineau mai usor permisele.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Ancheta politistilor a scos la iveala o caracatita uriasa prin care erau eliberate permise celor care plateau spaga, chiar daca habar nu aveau sa conduca. Sunt elevii deveniti peste noapte soferi cu acte in regula care in traficul si asa aglomerat din Bucuresti devin o problema sau un pericol pentru ceilalti participanti la trafic.
Candidatii dadeau examenul scris. Cine il lua putea plati pentru cel de-al doliea test, cel practic. Instructorul auto ar fi fost omul de legatura. El ii facea oferta elevului si tot el incasa banii, intre 250 si 350 de euro. Parte din suma ajungea la politistul examinator, care avea grija ca elevul sa promoveze examenul si sa obtina permisul.
Anchetatorii spun ca dura de un an acest sistem si, ca atare, se ajunsese la folosirea de coduri. Cursantii se numeau "pachete, bucati sau cartofi", banii erau denumiti "coco sau iepuroi", iar intalnirile pentru livrarea banilor erau numite "sa-ti repar masina" sau "ai un loc rezervat la spalatorie".
Unii instructori spun ca este imposibil sa fraudezi sistemul. Politistii de la Directia Natioanala Anticorupotie ii contrazic. Au intercepari, iar la percheztii au fost gasite sume importante. Potrivit anchetatorilor, cele 100 de permise eliberate fraudulos pot fi anulate dupa ce prefectura Bucuresti va sesiza instanta, iar judecatorii vor da o sentinta definitiva care va demonstra ca ele au fost emise in mod ilegal.
Sursa: Pro TV
Etichete: politist, frauda, audieri, permise de conducere,
Dată publicare:
15-12-2015 12:56