Noile reguli de funcționare a teraselor. Ce trebuie să știe personalul și clienții

30-05-2020 17:52


Normele după care vor funcționa terasele, începând de luni, i-au trecut din joc de gleznă direct la sprint pe administratori, care stau acum cu ruleta în mână și regândesc așezarea locurilor.

Chiar și la aceeași masă, clienții trebuie să lase un metru și jumătate între ei. Excepție fac familiile ori cei care locuiesc la același domiciliu, care se pot așeza unii lângă alții. Patru persoane, cel mult.

Centrul Vechi s-a animat, sâmbătă, după două luni în care a bătut vântul. Deocamdată, personajele principale sunt ospătarii și proprietarii de localuri. Mesele au fost spălate, curățate și, mai ales distanțate.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial permite deschiderea teraselor, dar condițiile rămân stricte.

Pe lângă cei doi metri și faptul că nu aveți voie mai mult de 4 la o masă, nu aveți voie să luați meniurile sau solnițele de la masa din apropiere. Este interzis să mâncați în picioare, veți sta la masă pentru a limita mișcarea clienților pe terasă.

Una dintre reguli s-a trasformat pe loc în problema-problemelor. Persoanele care nu au același domiciliu și nici nu fac parte din aceeași familie trebuie să stea la o distanță de un metru și jumătate, dacă ocupă loc la aceeași masă.

Dragoș Petrescu, reprezentantul patronatului Horeca: "Este o controversă, dar sperăm că se va relaxa și nu va dura mult".

Proprietar de terasă: "Nu știu ce o să facem, vedem. Este dificil"

Accesul clienților cu semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis. Iar terasele trebuie să fie dezinfectate cu biocide mai des decât de obicei. Atenție și la planuri: rezervați, înainte!

Administratorii trebuie să faciliteze accesul, pe un culoar unic, cu benzi speciale. De asemenea, calea spre toalete trebuie bine definită.

Altfel, ospătarii vor fi obligați să poarte mănuși și măști. Iar dacă vorbim despre localuri mai mici, cei care gătesc și servesc la mese trebuie să le schimbe, între procese. La bucătărie, o mască și mănuși, pe terasă - alt rând.

Autoritățile au sesizat confuzia iscată de noul Ordin, așa că vor fi mai permisive în primele zile. Abia după o perioadă de acomodare, atât pentru patroni, cât și pentru clienți, vor apărea sancțiunile.

Potrivit ordinul publicat sâmbătă, amenzile merg până la zece mii de lei.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57