Noi "trenuri ale groazei", cu întârzieri de peste jumătate de zi. "Suntem în pustiu"

Ultima actualizare: 29-06-2019 09:54

Vremea rea a dat din nou peste cap traficul pe calea ferată

În Caraş-Severin circulaţia trenurilor a fost oprită după ce arborii prăbuşiţi de pe versanţi au rupt linia de înaltă tensiune şi au blocat şinele. Peste 800 de pasageri din cinci garnituri, care urmau să ajungă la Bucureşti şi Constanţa, au fost opriţi în halte ori pe câmp câteva sute de minute.

“Suntem de 14 ore aici. Nimeni nu ne băga în seamă, nu avem apă, nu avem mâncare, nu avem nimic... stăm aici. Suntem aici în pustiu. Trebuia să fim la Bucureşti de dimineaţă”, spune un pasager.

“Sunt mame, copii, sunt persoane care trebuie să ajungă la lucru. Nu am păţit niciodată aşa ceva, ce am păţit e groaznic.”

Tabela din Gara de Nord din Bucureşti a arătat o întârziere de aproape 1.000 de minute la un tren care venea de la Arad, vineri seară.

Fenomenele meteo periculoase care au afectat circulaţia pe calea ferată s-au produs din cauza unei mase de aer rece care a intrat în România prin nord-vest, unde a întâlnit temperaturi de peste 30 de grade - spun meterologii. Impactul dintre cele două mase de aer, cald şi rece a dus, la intensificarea vântului, iar furtuna a fost devastatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO