Dezvaluiri socante facute de un medic despre Gheorghe Burnei. "In acest punct, orice ortoped se ia cu mainile de cap"

12-12-2016 19:15


Ies la iveala detalii bulversante in ancheta care il vizeaza pe medicul Gheorghe Burnei, plasat in arest la domiciliu.

Procurorii sustin ca Burnei ar fi mintit in anumite cazuri, si le-ar fi spus unor parinti ca fetitele si baietii lor sunt intr-o stare mai grava, decat erau in realitate.

S-ar fi ajuns astfel la interventii chirurgicale, care ar fi produs mai multe daune, decat beneficii. Anchetatorii acuza inclusiv ca medicul cerea mita si ii punea pe oameni sa cumpere dispozitivele medicale pe cheltuiala lor, cu toate ca unele erau oferite gratuit de spital.

Procurorii ii aduc acuzatii deosebit de grave chirurgului ortoped Gheorghe Burnei.

In multe cazuri, dupa consultatii inculpatul prezinta in mod mincinos parintilor o situatie mult mai grava a afectiunilor copiilor decat este in realitate, convingandu-i astfel de necesitatea interventiei chirurgicale.

Anchetatorii sustin ca parintii erau trimisi la o firma privata sa cumpere dispozitivele medicale care urmau a fi folosite in operatii.

Despre unele se presupune ca nu erau omologate. Anumite proteze erau realizate la un institut tehnic, care nu avea insa autorizatie pentru asa ceva.

Toate acestea informatii fac obiectul unei anchete. Procurorii explica urmarile actelor medicale facute de Burnei.

"In multe cazuri consecintele sunt agravarea starii de sanatate a copilului sau crearea unor probleme grave de sanatate pe care copiii nu le aveau inainte de interventia chirurgicala. Unele din aceste probleme nu mai pot fi remediate pentru tot restul vietii."

Procurorii mai spun ca Burnei ar fi prelevat tesut osos si ligamente de la pacientii copii , fara sa abia consimatamantul parintilor, asa cum spune legea.

Astfel de fragmente au fost gasite in frigiderul sectiei de ortopedie pediatrica, unde angajatii isi depozitau mancarea.

Aceste tesuturi nu au fost verificate din punct de vedere bacteriologic si viral, fiind total improprii transplantarii ulterioare, nu au fost ambalate, conservate, desi spitalul si inculpatul aveau aceste obligatiii legale", au notat anchetatorii.

Gheorghe Burnei nu a ascuns niciodata faptul ca a lucrat dincolo de limita posibiliului.

"Orice insucces este rasunator. Trebuie sa ai stiinta, sa faci arta si sa ai predictie. Invatamantul, medicina si cercetarea reprezinta pentru noi un punct cheie pentru viitor", declarase Burnei in 2010.

Un singur medic, dintre cei care au lucrat cu el, a rupt tacerea si a vorbit despre cum a facut medicina alaturi de un profesor care impingea limitele, crede el, dincolo de orice regula.

SURSA: CASAJURNALISTULUI .RO
"Problema e ca incapacitatea de a-ti asuma propriile esecuri si de a-ti recunoaste limitele poate transforma si un caz banal intr-o tragedie.", a scris intr-o scrisoare Roman Marchitan, chirurg ortoped, acum stabilit in Franta, despre profesorul Gheorghe Burnei.

Medicul a povestit cazul unui baietel care suferea de osteosarcom, un cancer agresiv. Ar fi trebuit propusa spune doctorul amputatia piciorului pentru salvarea vietii, insa Burnei a incercat altceva.

SURSA: CASAJURNALISTULUI.RO: "El, profesorul, a excizat tumora din calcaneu (in acest punct orice ortoped se ia cu mainile de cap si respira profund) si copilul a decedat la scurt timp in urma unei extensii metastatice. Ce faceam noi in timpul asta? O evitam pe mama copilului si evitam sa discutam cazul intre noi." potrivit scrisorii unui doctor.

La polul opus este psihiatrul Gabriel Diaconu, care crede ca lumea se repede sa il judece pe Burnei fara sa aiba toate datele problemei.

VIDEO PROTVPLUS.RO