Muzeul Hartilor, de 4 ori mai multi vizitatori decat intr-un an, in Noaptea Muzeelor. Cel mai cautat obiectiv
Noaptea Muzeelor a fost un succes si anul acesta si, spre suprinderea multora, cel mai vizitat obiectiv a fost Cimitirul Bellu. Oricat ar suna de morbid, peste 18.000 de oameni au petrecut printre morminte intr-o atmosfera de sarbatoare.
In total insa, sute de mii de persoane s-au perindat de la o institutie de cultura la alta. De exemplu, pragul Muzeului Hartilor, din Capitala, a fost trecut de 1.700 de vizitatori, in timp ce intr-un an intreg daca au fost 400 de oameni.
Intr-un conac superb din Dorobanti, functioneaza, din 2003, Muzeul National al Hartilor. Aici sunt expuse aproape 1000 de harti de o valoare uriasa. Chiar daca nu esti pasionat de istorie si geografie, casa in sine este o bucurie si merita vazuta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din pacate, pe tot parcursul lui 2016 au fost doar 420 de vizitatori.
Si totusi 1.700 de oameni au ajuns aici doar in Noaptea Muzeelor. De ce? Datorita mediatizarii. Au fost anuntate ateliere de lucru pentru copii, cautari de comori si mirodenii sau concerte de jazz si muzica clasica. Pacat ca asemenea activitati sunt organizate atat de rar. Muzeul are trei etaje si vorbeste despre configuratia lumii, a principatelor romane sau despre istoria Europei.
Pe langa harti, vizitatorii pot admira si imagini rare cu Bucurestiul de altadata.
Un alt muzeu aproape nestiut este Muzeul de Arta "Vasile Grigore" - pictor si colectionar. Il gasiti pe strada Maria Rosetti, intr-o zona ultracentrala.
Din pacate, prea putina lume stie ca acest muzeu exista de 14 ani si ca aici sunt expuse lucrari semnate de Tonitza, Pallady si o colectie importanta semnata de Corneliu Baba.
Intr-o luna are in medie 150 de vizitatori. La noaptea muzeelor au fost peste 1.000.
Muzeul e condus dintotdeauna, adica de 14 ani, de aceeasi persoana si are 3 angajati. Nu are un site si nimeni nu isi pune problema cum ar putea sa faca din acest loc un spatiu viu al culturii.
In topul celor mai vizitate spatii la Noaptea Muzeelor se afla Cimitirul Bellu, cu 18.000 de vizitatori, Muzeul Antipa cu 15.000, si, surpriza, Muzeul de Geologie, cu 14.000. O posibila explicatie este ca cei care nu au putut intra la Antipa, au ales Muzeul de Geologie, aflat peste drum.
Suprinzator este si ca Muzeul National de Arta a avut putin peste 4.000 de oaspeti.
A avut mare succes si evenimentul tinerilor de la Arcen, "Noapte alba in cartierul Icoanei". Opt mii de oameni au facut turul Scolii Centrale, au participat la ateliere de caligrafie sau au scris scrisori. Unii au mers in vecinatate, la Scena 9, o casa interbelica, in care au avut parte de concerte si teatru.
Sursa: Pro TV
Etichete: protest, bilete, copii, eveniment, istorie, cozi, cimitir, muzee, noaptea muzeelor, bran, bellu, Palatul Culturii, antipa,
Dată publicare:
22-05-2017 20:16