Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca: ”Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem..”

Dată publicare: 16-03-2021 17:11
Dată actualizare: 16-03-2021 17:31


CTP - 20

Cristian Tudor Popescu a anunțat că s-a programat la vaccinare într-un centru în care imunizarea se face cu serul AstraZeneca, fără să-i fie teamă că va păți ceva rău după vaccinare.

 

Gazetarul a făcut această mărturisire în emisiunea ”Piața Victoriei”, difuzată la Europa FM, care poate fi urmărită integral VIDEO pe PRO TV PLUS.

M-am înscris astăzi, da, am reușit, n-a fost chiar simplu, din pricina întreruperilor platformei. Înțeleg că colonelul Gheorghiță a spus că sunt zeci de mii de inși care ... și atunci forțează platforma. N-a durat foarte mult, cam în jumătate de oră s-a rezolvat problema. M-am înscris la un centru cât mai apropiat de casă și după aceea am văzut și ce vaccin este la centrul respectiv, pentru că ele sunt în general mono vaccin, centrele. Și este AstraZeneca. Nu l-am cerut eu, AstraZeneca, așa mi-a căzut. Mă voi vaccina cu AstraZeneca.” - a spus Cristian Tudor Popescu.

El a explic faptul că a decis să nu anuleze programarea la vaccin, în ciuda știrilor din ultima perioadă, pentru că nu sunt informații care să arate că acest tip de vaccin ar provoca reacții atât de grave încât să ducă la deces.

”Aș fi putut să-mi anulez vaccinarea. Am început să mă gândesc. Domne, hai să vedem, ce se întâmplă, ce s-a întâmplat, de fapt. Au decedat două persoane, au mai fost afectate alte persoane cu probleme de circulație, cu cheaguri, dar au decedat două persoane. Persoanele în discuție sunt în jur de 20 cu diverse probleme, iar de decedat au decedat două. Decesul cetățeanului din Norvegia prin hemoragie cerebrală, sau al cetățeanului din Italia, printr-o embolie gravă, tulburare circulatorie majoră și letală, ca să producă așa ceva o substanță introdusă în corp, respectiv vaccinul AstraZeneca, acea substanță trebuie să aibă în ea un element greșit sau alterat. Presupunem, da? Un element care să producă așa ceva. Dar ca să produci asta, să produci hemoragie cerebrală cuiva, știți câți parametri trebuie să modifici?” - a mai spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea difuzată pe PRO TV PLUS.

Mai mult decât atât, gazetarul a și glumit pe tema imunizării cu AstraZeneca, spunând că, dacă pățește ceva după vaccinare, atunci sigur va fi din cauza serului, deoarece toate analizele sale medicale sunt bune.

Aștept să primesc acum mesajul, dar mă prezint la vaccin și pot să vă spun așa. Nu am niciun fel de comorbiditate în acest moment, niciun fel de boală sanguină legată de coagulare. N-am absolut nimic. Aș putea spune că analizele mele sunt toatebune. Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem la emisiune, atunci măcar am făcut ceva pentru știință, pentru că veți ști cu siguranță că m-a omorât AstraZeneca. Că eu nu pot să fac acum după vaccin hemoragie sau embolie. Nicio legătură. Deci dacă o fac, măcar e o achiziție cognitivă clară. Bă, l-a omorât pe Popescu AstraZeneca. Știm de ce. Teama în general trebuie să fie învinsă, dar trebuie să lupți cu ea. Dacă nu simți teamă înseamnă că ești bolnav psihic.” - a mai spus Cristian Tudor Popescu.

În ultima săptămână 13 state europene au decis suspendarea temporară a unui singur lor de vaccin AstraZeneca, şapte state au decis continuarea cu toate loturile de vaccinare şi 15 state au decis suspendarea temporară cu toate tipurile de vaccin provenite de la compania AstraZeneca.

Și în România, tot mai mulți oameni anulează programările cu vaccinul AstraZeneca, însă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că beneficiile depășesc riscurile. 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO