Ninsoarea a trecut, zapada ramane. Ce probleme le creeaza inca bucurestenilor nametii
Tonele de zapada, adunate pe blocuri si pe strazi, le creeaza oamenilor o mie de probleme. Cei care locuiesc la ultimele etaje au tavanul si peretii plini de igrasie, din pricina umezelii.
Altii s-au trezit cu masinile distruse de bucatile de gheata cazute de pe acoperisuri. Iar pe trotuare sunt munti de zapada, care ar trebui mutati din orase.
Cateva grade in plus si deja pericolele incep sa apara, mai ales de pe acoperisuri.
Un domn, de pilda, s-a trezit cu o bucata uriasa de gheata infipta in parbriz. Iar patru masini au fost avariate de un bulgare imens de zapada, cazut de pe un camin studentesc.
Zilele acestea, pe terasele din Capitala e o adevarata desfasurare de forte. Ca sa nu se trezeasca cu locuintele inundate, oamenii sunt nevoiti sa arunce tonele de zapada, cu lopata, in fata blocului.
Asa procedeaza si domnul Ilie. Sta la ultimul etaj si in fiecare an curata zapada. Are o tehnica speciala, ca sa nu loveasca trecatorii sau masinile.
"Trebuie sa arunc exact la 10-15 cm fata de exteriorul balconului, ca sa cada direct in spatiul verde", explica el.
Si pe doamna Filip am gasit-o pe acoperis. Sta la ultimul etaj al unui bloc din '38 si are peretii cu igrasie. De teama unui scurtcircuit, si-a scos sigurantele si sta pe intuneric.
Infiltratii au aparut intr-un centru comercial din Capitala. O teava s-a spart, cel mai probabil din cauza gerului, si a inundat magazinele de le parter.
Vremea se tot incalzeste, asa ca Bucurestiul se poate transforma in capitala apelor, cand nametii de pe strazi se vor topi.
Muntii de zapada ar trebui scosi rapid din oras. Mare parte din troienele din Capitala ajung in depozite, 7 la numar in tot Bucurestiul.