Iarna in Romania. Weekend cu temperaturi in scadere si vreme inchisa: in Bucuresti termometrele nu sar de 6 grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Weekend-ul care urmeaza ne aduce multi nori, precipitatii sporadice si temperaturi in usoara scadere. In Bucuresti maxima nu va depasi 6 grade Celsius. In Romania, la noapte cerul ramane acoperit de nori in jumatatea estica a tarii.

Va ninge in Carpatii Orientali si in Meridionali. In Moldova, estul si sudul Transilvaniei vor predomina ninsorile. In Muntenia va fi lapovita, iar in Dobrogea va ploua. Spre dimineata, in vestul tarii sunt anuntate conditii de ceata. Vantul mai are unele porniri la munte si pe litoral, insa nu mai vorbim de viteze foarte mari, iar temperaturile minime, in scadere fata de noaptea trecuta, ajung in intervalul minus 3 - plus 4 grade Celsius. 

Sambata norii vor fi numerosi in cea mai mare parte a tarii, insa precipitatiile se raresc. La munte va mai ninge slab, pe suprafete restranse. In Moldova si Transilvaniei e posibil sa fulguiasca, iar in Muntenia, in Dobrogea si in estul Olteniei trecator pot sa apara precipitatii slabe, mixte. Vantul va mai avea unele intensificari pe litoral, iar maximele termice se vor situa intre - 1 si 10 grade. Cel mai rece va fi in nordul si in centrul Moldovei, iar cele mai ridicate valori se vor atinge in sud-vestul extrem. 

In Bucuresti urmeaza o noapte mai rece decat ultima, cu multi nori si precipitatii slabe mixte. In zori se vor inregistra in jur de 3 grade. Sambata ramanem cu vremea inchisa si nu este exclus sa mai apara ceva precipitatii slabe, indeosebi sub forma de ploaie. Maxima nu va depasi valoarea de 6 grade. 

La munte va mai ninge slab, pe suprafete restranse, in Carpatii Orientali si in jumatatea de est a Meridionalilor. In celelalte masive vor fi si cateva perioade insorite. Vantul nu va pune probleme si va sufla cel mult moderat, iar temperaturile vor comparabile cu cele de vineri.

Citește și
ninsori europa
COD GALBEN de ploi in 26 de judete, de miercuri pana vineri. Duminica vin ninsorile in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Duminica temperaturile scad usor si vremea devine rece pentru aceasta perioada. Vor mai veni ceva precipitatii slabe, indeosebi ninsori, ziua la munte si in Moldova, iar seara si noaptea in Transilvania si in zonele deluroase din sudul tarii.

Luni e posibil sa fulguiasca pe suprafete restranse in Oltenia si izolat in Muntenia si la munte. Marti mai apar ceva innorari trecatoare, dar in ansamblu vom avea timp frumos si maxime cuprinse intre 0 si 9 grade Celsius.

CITITI in acest articol:

-► Situatia drumurilor afectate de zapezi, conform INFOTRAFIC - LIVE UPDATE

-► Lapovita si ninsoare, vineri, 21 noiembrie, in aproape toata tara

-► Prognoza meteo pentru 21 noiembrie 2014

-► Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Situatia drumurilor afectate de zapezi, conform INFOTRAFIC - LIVE UPDATE

ora 13:40 Traficul rutier pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta a revenit la normal, la fel si pe DN1 Bucuresti – Ploiesti.

ora 12:30 Traficul rutier pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta se desfasoara numai pe banda 2, pe sensul de mers catre Bucuresti, la kilometrul 12+300 de metri, din cauza desfasurarii activitatilor de ridicare a unui autotren care a iesit in afara partii carosabile in cursul noptii.

ora 11:40  Traficul rutier se desfasoara ingreunat pe DN1 Bucuresti – Ploiesti, in zona pasarelei Ikea, din cauza unui accident rutier in care au fost implicate patru autoturisme. In urma accidentului, o persoana a decedat

ora 11.00 Circulatia pe DN 17, in judetul Bistrita-Nasaud, se desfasoara in conditii de iarna, dupa ce in cursul noptii in Muntii Bargaului a cazut prima ninsoare din acest an, iar la Piatra Fantanele, din Pasul Tihuta, stratul de zapada masoara doi centimetri. Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, in noaptea de joi spre vineri a nins la Piatra Fantanele si in zona satului Mita, aflata pe cealalta parte a versantului Muntilor Bargaului.

Conform sursei citate, zapada s-a depus intr-un strat de doi centimetri. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 3 litri/metru patrat si s-a inregistrat la punctul de masurare de la Valea Strajii, aflat la baza Pasului Tihuta. Temperaturile au scazut si ele sub zero grade. Bistrita-Nasaud este, pana vineri la ora 12.00, sub cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, ninsori si intensificari ale vantului. Drumarii actioneaza deja in zona de munte cu sase autobasculante echipate cu lama si raspandire.

Potrivit lui Alexandru Slavita, seful Sectiei Bistrita a Drumurilor Nationale, in baza de la Piatra Fantanele sunt 2.000 de tone de nisip, sare, respectiv 90 de tone de clorura de calciu. El a adaugat ca si la Dealul Stefanitei (pe DN 17C, la limita cu judetul Maramures) sunt doua autobasculante si un incarcator. "Daca vor fi probleme, avem si in Salva trei utilaje sa aducem acolo. Pe masura ce se consuma materialele de deszapezire, mai aducem", a declarat el.

ora 10.40 Stratul de zapada depus in judetul Suceava in urma ninsorilor din ultimele ore este de pana la cinci centimetri, iar pe drumurile din judet s-a intervenit cu materiale antiderapante, circulatia desfasurandu-se normal, a declarat prefectul judetului, Florin Sinescu. Sinescu a declarat ca in judet s-a depus strat de zapada peste tot, fiind pana la cinci centimetri. "S-a intervenit pe drumuri cu utilaje si materiale antiderapante, drumurile fiind curatate. Circulatia se desfasoara normal, nefiind incidente in trafic", a spus prefectul.

Sinescu a facut un apel soferilor sa-si echipeze masinile pentru conditii de iarna. El a mentionat ca in judet s-a inceput montarea parazapezilor in zonele cu risc de inzapezire pe o lungime totala de 13,7 kilometri liniari, urmand sa mai fie montate parazapezi suplimentare pe inca o lungime totala de cinci kilometri liniari.

ora 08.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere.

In judetul Gorj, pe DN67B Novaci-Ranca se circula in conditii de iarna. Intre kilometrii 28 si 34, se circula ingreunat, carosabilul fiind acoperit cu un strat batatorit de zapada amestecata cu material antiderapant, de 1-2 cm grosime. Se actioneaza cu utilaje pentru curatarea suprafetei carosabile.

Avand in vedere atentionarea meteorologica cu cod galben referitoare la precipitatii insemnate cantitativ, ninsori si intensificari ale vantului pentru numeroase judete din tara, recomandam conducatorilor auto sa adapteze viteza in functie de starea carosabilului, iar in cazul in care intentioneaza sa se deplaseze in zonele montane si deluroase, sa aiba autovehiculele dotate cu anvelope de iarna.

Pe DN66 Bumbesti Jiu – Petrosani se executa lucrari intre kilometrii 93+500 de metri si 126, iar traficul rutier se intrerupe de luni pana vineri, in intervalele orare 7:00-12:00 si 14:00-19:30. In perioadele in care traficul rutier nu este intrerupt, se circula cu unele restrictii.

Rute ocolitoare:

-► DN67 Targu Jiu - Ramnicu Valcea, DN7 Ramnicu Valcea - Sibiu - Sebes - Simeria, DN66 Simeria - Hateg - Petrosani;
-► DN67 Targu Jiu - Drobeta-Turnu Severin, DN6 Drobeta-Turnu Severin - Orsova - Caransebes, DN68 Caransebes - Hateg, DN66 Hateg - Petrosani;
-► DN66 Targu Jiu - Filiasi, DN6 Filiasi - Strehaia - Drobeta-Turnu Severin - Orsova - Caransebes, DN68 Caransebes - Hateg, DN66 Hateg - Petrosani.

In judetul Timis, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN68A Lugoj - Traian Vuia, intre kilometrii 3+190 si 27+500 de metri, din cauza unor alunecari de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balint) – autostrada A1 (nodul rutier Balint – intersectie cu DN68A).

In judetul Buzau, pe DN10 Buzau-Brasov, in zona Siriu, la kilometrul 81, unde se produsese o alunecare de teren, se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. A fost impusa si restrictie de viteza de 10 km/h. Restrictii similare exista si pe viaductul Stanca Teherau (tot pe DN10), din cauza degradarii grinzilor.

Rute ocolitoare:

-► DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele;
DN10, km 47+100, DJ102B Cislau, Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele.

In judetul Suceava, pe DN2E Marginea - Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza surparii unui podet.

Ruta ocolitoare pentru traficul greu: DN17 Paltinoasa - Suceava, DN2 Suceava - intersectie cu DN2H, DN2H Milisauti - Radauti, DN17A Radauti - Marginea.

Tot in judetul Suceava, pe DN17B Vatra Dornei - Poiana Teiului, in localitatea Crucea, a fost instituita restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 30 de tone la kilometrul 33+897 de metri, pe un pod aflat in lucru. Aici a fost impusa si restrictie de viteza de 10 km/h, iar distanta intre autovehicule trebuie sa fie mai mare de 10 metri.

Pe DN73C, in judetele Arges si Valcea, din cauza unor alunecari de teren, pe tronsonul Curtea de Arges - Burlusi, intre kilometrii 46 si 56, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burlusi - Piatra, intre kilometrii 56 si 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Amintim ca in perioada 1 noiembrie 2014 - 30 iunie 2015, DN7C-Transfagarasan este inchis (conform regulamentului de functionare nr. 524/1995) de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru) pana la kilometrul 130+800 (cabana Balea Cascada). in judetul Arges raman deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) - Piscu Negru (km 104+000), iar in judetul Sibiu cabana Balea Cascada (km 130+800) - intersectia cu DN1-zona Cartisoara (km 151 +955).

Pe DN1 Bucuresti – Brasov, restrictia de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplica, pe toata perioada anului, de luni pana joi in intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri pana duminica pe tot parcursul acestor zile (in intervalul orar 0:00 – 24:00).

Lapovita si ninsoare, vineri, 21 noiembrie, in aproape toata tara

In aproape toata tara vor fi, vineri, lapovita si ninsori, asteptate mai intai in Moldova si Transilvania, iar apoi, local, si in sud, potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pana la ora 23.00. Astfel, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Moldova si in jumatatea de est a Transilvaniei, iar dupa-amiaza ploile se vor transforma, local, in lapovita si ninsoare si in Muntenia. Potrivit ANM, in Carpatii Orientali si Meridionali va continua sa ninga. In regiunile sud-estice, vantul va sufla, la rafala, cu 50-60 de kilometri pe ora, iar pe crestele montane va putea depasi peste 80 de kilometri pe ora, viscolind temporar zapada.

Prognoza meteo pentru 21 noiembrie 2014

Vineri in prima parte a zilei, va ninge in Carpatii Orientali si Meridionali si pe arii mai restranse in restul zonei montane. In Moldova si in estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte, iar in Muntenia, Dobrogea si doar izolat in rest, vor predomina ploile. Vantul va sufla mai tare in regiunile sud-estice si la munte iar maximele termice vor fi cuprinse intre 0 grade in nordul Moldovei si 12...13 grade in Oltenia.

In Dobrogea si in Baragan se anunta multi nori si va continua sa ploua, insa va ploua slab si in cantitati mici. Vantul va mai avea unele intensificari iar maximele termice scad cu 4-5 grade fata de ieri. In Moldova sudica si in nordul Munteniei, innorarile vor fi consistente si va ploua din cand in cand sau pot sa fie precipitatii mixte. Vantul va avea unele rabufniri si temperaturile maxime vor scadea usor. In jumatatea nordica a Moldovei se va raci peste tot. Mai ales in zonele de munte se vor semnala ninsori iar in rest va fi lapovita. Vantul va sufla mai tare in zona de munte. In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile scad usor fata de ieri, norii vor fi numerosi si e posibil sa ploua slab.

In vestul tarii temperaturile scad putin, vor fi innorari insa precipitatiile pot sa apara doar izolat. Dupa pranz termometrele vor indica cel mult 8 grade Celsius. In tinuturile centrale se anunta multi nori si vor fi ninsori la munte, precipitatii mixte in zonele estice si cateva ploi in regiunile vestice. Racirea vremii se va simti si pe aici iar vantul va sufla tare, mai ales la munte. Sud-vestul tarii va avea avea si astazi o zi mohorata. La munte vor mai fi ninsori mai ales in prima parte a zilei iar maximele vor ajunge la 12-13 grade, valori mai ridicate decat in celelalte regiuni. In regiunile sudice vom avea multi nori vor predomina ploile. In zonele inalte precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare iar maximele termice scad cu 3-4 grade fata de ziua trecuta.

In Bucuresti se anunta innorari si ploi temporare iar vantul va sufla cel mult moderat. La amiaza asteptam in jur de 7 grade Celsius iar maine dimineata vor fi 3 grade. Presiunea atmosferica va creste usor. La munte, vremea va fi in general inchisa si va continua sa se raceasca usor. Va ninge in Carpatii Orientali si Meridionali si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla mai tare pe creste si va viscoli temporar ninsoarea.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata, in sud-estul tarii, pe arii restrinse, se vor semnala precipitatii slabe sub forma de ploaie si lapovita. In celelalte zone, izolat vor fi precipitatii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Duminica vor fi multi nori in estul, sudul si centrul tarii, unde trecator, pe arii restranse, vor cadea mai ales ninsori. Luni in sud-vestul tarii, asteptam precipitatii slabe mixte si doar izolat in rest. Vremea va fi rece pentru aceasta data, indeosebi dimineata si noaptea.

 Poti urmari aici imagini in timp real din Poiana Brasov

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ploi in jumatate de tara si ninsori in regiunile deluroase, joi. Prognoza meteo pana duminica
Ploi in jumatate de tara si ninsori in regiunile deluroase, joi. Prognoza meteo pana duminica

Joi va ploua pe zone vaste in jumatatea estica a tarii, iar in Carpatii Orientali si in Meridionali, precum si in regiunile deluroase aferente vor predomina ninsorile. Maximele termice se vor situa intre 2 si 13 grade Celsius.

COD GALBEN de ploi in 26 de judete, de miercuri pana vineri. Duminica vin ninsorile in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti
COD GALBEN de ploi in 26 de judete, de miercuri pana vineri. Duminica vin ninsorile in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 26 de judete din nordul, estul, sud-estul si centrul tarii, unde incepand de miercuri seara si pana vineri va ploua, in unele zone vor fi lapovita si ninsoare.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.