Schema prin care unul din cei mai bogati romani ar fi pacalit statul cu 13 milioane de lei. Nelu Iordache, ridicat de DIICOT


Ultimul update: Duminica 24 Aprilie 2016 06:58
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2016 08:32
Categorie: Stiri actuale

37 de perchezitii au avut loc joi dimineata, in Bucuresti si in tara, in cautarea unor persoane suspectate de spalare de bani, inselaciuni si evaziune fiscala.

Printre cei vizati se numara si Nelu Iordache, patronul companiei de constructii Romstrade, acuzat deja si in alte dosare penale. Prejudiciul in acest caz este estimat la 13 milioane de lei.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat, joi dimineata, cu mascatii de procurorii DIICOT, si dus la sediul firmei sale ce urma sa fie perchezitionat. El este suspectat de evaziune fiscala si sparalare de bani. Prejudiciul se ridica la 13 milioane de lei.

Dupa perchezitii, Nelu Iordache va fi dus la DIICOT, alaturi de alte 34 de persoane, pentru audieri. Toate aceste persoane sunt acuzate ca ar fi infiinta un grup infractional organizat, specializat in evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.

Procurorii spun ca, prin intermediul unei firme, ar fi achizitionat materiale de constructii, insa plateau cu file CEC fara acoperire. Mai departe, aceste materiale de constructii ajungeau la firma lui Nelu Iordache, dar si la o alta firma a unui patron din Cluj. Insa pretul era mult mai mic. De aici si aceasta suspiciune ca Nelu Iordache ar fi stiut de activitatea infractionala desfasurata de aceste persoane.

La iesire din locuinta sa, Nelu Iordache le-a spus jurnalistilor ca habar nu avea ca aceasta firma plateste cu CEC-uri false.

Nelu Iordache este unul din cei mai bogati oameni din Romania. A facut o avere impresionanta deruland afaceri cu statul roman, in special cu firma Romstrade cu care primea contracte de miliarde de euro pentru asfaltari

Nelu Iordache, detinatorul grupului de firme Romstrade, este anchetat de DNA din noiembrie 2012, insa joi a fost dus la audierio intr-un nou dosar.

VIDEO PROTVPLUS.RO