Ne furam pana si accesul la cultura. Cartile plasate in metrou si autobuze au disparut in 2 zile


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 06:41
Data publicarii: Vineri 14 Septembrie 2012 18:50
Categorie: Stiri actuale

Convinsi ca daca au carte, au parte cativa bucuresteni pusi pe capatuiala au furat cartile amplasate gratuit pentru calatori in autobuze si metrou.

Cei care au avut aceasta initiativa au pus aproape 200 de volume, legate de scaune cu lantisoare metalice. Previzibil, in mai putin de 48 de ore, din autobuze au disparut toate. Iar Metrorex a trebuit sa suplimenteze paza, ca sa nu dispara chiar toate cartile din vagoane.

Pana acum, nimeni nu s-a incumetat sa-l fure pe "Politistul lui Dumnezeu", insa, ironic, in urma cu cateva zile, se pare ca cineva a sustras romanul "Crima si Pedeapsa".

Cei care au mai apucat cartile, par destul de interesati de lectura.

Cartile au fost montate in trenurile care circula pe traseul Dristor - Republica, iar vineri erau suprevegheate de sase gardieni. Conducerea Metrorex a dublat paza, ca sa salveze macar exemplarele ramase.

Cei de la metrou se pot considera norocosi. Din autobuzele RATB au disparut toate cele 130 de carti montate, ne spune resemnat reprezentantul librariei care a platit pentru aceasta actiune de cultura.

De saptamana viitoare, in unele statii de metrou calatorii se vor putea delecta si cu arii de muzica clasica, interpretate live.

VIDEO PROTVPLUS.RO