Elevii unei școli din Timișoara nu beneficiază de căldură în sălile de clasă și sunt trimiși acasă

Ultima actualizare: 13-10-2021 18:09

Scene ca pe vremea comunismului, la Timișoara. Mai multe școli din oraș și-au trimis elevii acasă, din cauza frigului din sălile de clasă.

Părinții au fost cei care au solicitat că orele să se desfășoare online, de teamă că cei mici s-ar putea îmbolnăvi. De vină pentru toată situația ar fi lucrările întârziate la instalațiile de termoficare ale orașului.

Este ora 12 și caloriferele sunt abia dezmorțite”, spune directorul adjunct al Școlii Generale 19 din Timișoara.

5000 de elevi din cinci școli din Timișoara vor învăța online și nu din cauza pandemiei, ci din cauza aerului rece din săli. La una dintre clase de pildă, orele sun aproape de final, iar copiii urmează să plece acasă. Chiar și așa, nici până la momentul plecării caloriferele nu s-au încălzit.

Nu se simte deloc, este tot rece ca și celelalte calorifere. Școala nu are căldură de vreo 2-3 săptămâni”, a explicat un elev.

Nu mă bucură acest fapt, pentru că sunt clasa a VIII-a și vreau să acumulez mai multe informații și dacă sunt în online, mă distrag cu tot felul de lucruri. Nu avem căldură și să stau îmbrăcată foarte gros, nu este confortabil”, a spus o elevă.

De mâine vom intra în online, majoritatea au optat pentru școala online”, a adăugat directorul adjunct al școlii.

Părinții au fost cei care au cerut că elevii să învețe de acasă, după ce au observat că temperatura din clase nu e cu mult mai mare decât cea de afară.

Din păcate unii dintre ei au sesizat și au făcut apel la conducerile unităților de învățământ să ia măsuri și am înțeles cu au fost contactați Primăria și cei de la Colterm, dar din păcate nu s-au schimbat lucrurile. Temperaturile sunt 13, 14 grade în sala de clasă”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Cele 5 școli au sisteme de încălzire funcționale, însă problema este la rețeaua de termoficare a orașului. În primăvară au început lucrări de modernizare a unor porțiuni, însă termenul de finalizare a fost depășit.

De săptămâna viitoate, probabil toate școlile lor avea căldură. În cazul în care va apărea vreo avarie, un evenimen și care vor bloca lucrările, eu nu pot să previn o astfel de situație”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

Autoritățile spun că încearcă să găsească o soluție măcar pentru zonele din oraș unde există școli. Pentru modernizarea rețelei de termoficare se vor cheltui 130 de milionae de lei, bani europeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO