Nașterea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci de Sfânta Marie Mică

Ultima actualizare: 08-09-2019 07:44
Nașterea Maicii Domnului. Ce nu trebuie să faci de Sfânta Marie Mică

Nașterea Maicii Domnului. Naşterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserica Ortodoxă la data de 8 septembrie a fiecărui an. Această sărbătoare este cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Maria Mică.

 

Nașterea Maicii Domnului. În ciuda faptului că în Noul Testament nu este relatat acest eveniment, Naşterea Maicii Domnului apare în Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisă în anul 145 şi unde se relatează originea şi copilăria Fecioarei Maria. Conform Protoevangheliei lui Iacov, Maria era de descendenta împărătească şi preoţeasca: tatăl ei Ioachim era urmaş al regelui David, pe când mama ei, Ana era fiica preotului Matthan.

Nașterea Maicii Domnului. De asemenea, Naşterea Maicii Domnului reprezintă prima mare sărbătoare a unui nou an calendaricesc, având în vedere că acesta începe cu data de 1 septembrie, potrivit calendarulortodox.ro.

Nașterea Maicii Domnului. Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian ori derivate ale acestora.

Tradiții și obiceiuri

 

Nașterea Maicii Domnului. Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel că la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Nașterea Maicii Domnului. În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Nașterea Maicii Domnului. Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită.

Nașterea Maicii Domnului. În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO