Pensionarii vor lua pensiile mai târziu în luna ianuarie. Explicaţia oficială

Ultima actualizare: 14-01-2020 22:27

Și pensionarii au început anul cu o veste neplăcută. Își vor primi pensiile mai târziu ca de obicei, în unele cazuri și cu două săptămâni.

Poșta Română promite că va termină de distribuit banii cel târziu pe 17 ianuarie. Banii au fost virați mai târziu pentru că funcționarii au început lucrul pe 6 ianuarie.

Vârstnicii care au rămas fără bani după sărbători au mers direct la ghișeele Poștei Româneca să își ia banii și nu au mai așteptat poștașul.

Într-o luna fără probleme, să zicem noiembrie, s-a întâmplat astfel:

Poșta a primit banii de la Casa de Pensii pe 28 de octombrie, iar pe 1 noiembrie a început distribuirea lor către pensionari. Pe 14 noiembrie au fost livrate ultimele pensii.

Poşta Română primește banii de pensii înainte de începutul lunii. Lucrurile se schimbă în ianuarie, explică întârzierea reprezentanții Poștei Române. Casa Națională de pensii trimite banii după Revelion, pentru că ar avea loc închiderea financiară a anului.

„Întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare", spune într-un comunicat Poșta Română. Care adaugă faptul că transformarea creditelor bugetare în bani lichizi și distribuirea lor la agenții poștali durează 3 zile. Livrarea începe din 10 ianuarie.

Mai mult, în acest an funcționarii publici din ministerele Muncii și Finanțelor, dar și angajații de la Poștă, adică toți cei implicați în distribuirea pensiilor, au avut liber până pe 6 ianuarie.

Așadar, iată cum va avea loc distribuirea pensiei în luna ianuarie.

Poșta spune că a primit banii de la Casa de Pensii pe 7 ianuarie. Livrarea se va termina pe 17 ianuarie cu o întârziere de 3 zile față de o luna obișnuită.

Din nefericire, mulți pensionari au rămas fără bani după sărbători. Nu au mai așteptat poștașul și au mers direct la poștă ca să-și ridice banii.

Pensionarii care primesc banii pe card nu au avut probleme.

Ministerul Muncii a anunțat modificări pentru ca în viitor să nu mai existe astfel de probleme. Băncile vor fi obligate să vireze banii spre poștă îndată ce le intră în conturi de la Casa de Pensii. Iar poșta ar urmă să treacă printr-o informatizare a sistemului în condițiile în care unele dosare de plată sunt trimise și acum în țară cu trenul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO