Micul mister al accidentului in care un Touareg loveste un Logan. Ce au declarat soferii celor doua masini in fata politiei

24-09-2015 11:55


O scena incredibila surprinsa de o camera de bord si publicata de Trafictube.ro a starnit sute de reactii pe internet.

Un accident rutier spectaculos a fost filmat de un sofer in traficul din Bucuresti. O masina loveste un alt autoturism care la randul sau este proiectat in decor. "A facut-o intentionat" au exclamat sute de oameni care au vazut imaginile.

"Eram obosit si nu am fost atent", ne-a declarat soferul vinovat. In procesul verbal de la politie, soferii au spus ca a fost un incident nefericit si ca nu s-au sicanat in trafic.

Comentariile pe Trafictube si pe Youtube sunt impartite, cei mai multi fiind de parere ca gestul a fost unul intentionat, dupa ce soferii s-ar fi certat in trafic.

"Daca nici in cazul asta Politia Romana nu ia masuri, clar smecherii cu bani fac legea in Romania. Omul se poate incadra la fapta penala pentru tentativa de omor, punerea in pericol a celorlalti participanti la trafic si a pietonului aflat pe trotuar", scrie Marius Budica.

Altii insa cred ca totul a fost doar un accident.

"Nu mi se pare ca omul a facut altceva decat ca a incercat sa depaseasa in forta, ca prostul si fara sa aprecieze corect situatia. Personal nu mi se pare ca exista vreun indiciu al intentiei de a-l lovi, ba chiar mai mult, dupa accident franeaza brusc si trage pe dreapta nu accelereaza in dorinta de a se face nevazut", a comentat Andrei Onofrei.

Ce au declarat in fata politiei cei doi soferi

In imagini se vede o Dacia Logan care merge pe banda a treia. Soferul se grabeste sa intre pe banda a 2-a, in timp ce din spate un SUV il urmeaza indeaproape. Masina mai mare ramane pe banda trei si conducatorul ei face o manevra criminala.

Franeaza, porneste avariile si in aceeasi secunda trage de volan dreapta. Loganul este acrosat iar soferul se pierde cu firea si trage total de volan. Loveste la randul lui o alta masina si ajunge in decor.

Norocul a facut ca o femeie, pieton pe trotuar, sa nu fie lovita de autorismul scapat de sub control. Pe langa ea, loganul trece la distanta de numai cativa metri. A fost o sicana in trafic care a depasit orice limite sau doar un sofer neatent? Brigada rutiera de politie sustine ca toti soferii au spus acelasi lucru: n-au fost atenti.

Numai ca imaginile arata mai mult. Soferul SUV-ului este in urma Loganului, inainte de a ajunge paralel cu el. Ca atare soferul a observat ca Dacia era langa el. Apoi, el schimba benzile spunand ca se grabeste. Numai ca pe banda lui, in fatza, nu este nicio masina care sa-l impiedice sa inainteze. Mai mult, la manevra de schimbare a benzii, SUV-ul franeaza si porneste avariile...

Accidentul rutier s-a produs in luna iuile insa abia acum posesorul imaginilor le-a facut publice. Zeci de oameni au comentat cand le-au vazut.

Soferul Touaregului este controlor de trafic, iar cel al Daciei este angajat al unei companii aeriene. Politistii de la rutiera au spus ca atata timp cat soferii au declarat ca totul a fost fara intentie, nu vor continua ancheta. Cel vinovat de producerea accidentului a fost amendat cu 210 lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO