Momentul în care un delegat ucrainean loveşte în față un rus, la o reuniune de la Ankara. VIDEO
Un delegat ucrainean a lovit în faţă un delegat rus, joi, în cursul unei reuniuni a Adunării Parlamentare a Organizaţiei de Cooperare Economică de la Marea Neagră (OCEMN) la Ankara, informează Reuters, citat de Agerpres.
Oleksandr Marikovski a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care apare personal, lovindu-l pe un reprezentant al delegaţiei ruse şi recuperând drapelul în culorile albastru-galben. Incidentul s-a produs pe un culoar al clădirii parlamentului turc unde se reunise Adunarea Parlamentară a OCEMN.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
În aceeaşi zi mai devreme, unii delegaţi ucraineni au intrat în altercaţii cu agenţi de securitate care încercaseră să-i îndepărteze în timp ce organizau o manifestaţie, strigând şi ţinându-şi drapelele alături de şefa delegaţiei ruse, în timp ce aceasta încerca să se adreseze adunării.
Fotografii cu acest incident au fost publicate de parlamentul turc pe site-ul său, iar Mustafa Sentop, şeful legislativului de la Ankara, a calificat drept reprobabile cele întâmplate.
„Condamn acest comportament care perturbă mediul paşnic pe care Turcia încearcă să-l stabilească", a declarat el.
În timp ce reprezentanţi din 13 ţări membre OCEMN se reuniseră joi, dronele ruseşti au continuat să atace capitala ucraineană Kiev. Nu există în prezent nicio negociere de pace pentru a pune capăt războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, care a devastat oraşele ucrainene, a ucis mii de persoane şi a alungat alte milioane din casele lor.
Creată în anii 1992, OCEMN include Azerbaidjan, Albania, Armenia, Bulgaria, Grecia, Georgia, Republica Moldova, România, Rusia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia şi Ucraina. Franţa are statut de observator.