Momentul în care avionul MIG s-a prăbușit la Fetești. Câmpul a ars pe câteva mii de metri pătrați

Dată publicare: 07-07-2018 18:14
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


O nouă tragedie aviatică lovește Armata română. Un avion MIG-21 Lăncer s-a prăbușit în timpul unui show aviatic de la Baza Aeriană Fetești, la câțiva kilometri de miile de spectatori.

Pilotul în vârstă de 36 de ani a murit la impact. Martorii spun că a făcut tot posibilul să se îndepărteze de zona tribunelor, pentru a evita o catastrofă.

Acesta este momentul în care avionul MIG 21 Lancer loveşte pământul şi crează o perdea de foc şi fum. Oamenii care asistau la spectacolul aviatic au crezut că pilotul a reuşit să se catapulteze înainte de impact.

Avionul militar executa un zbor demonstrativ în cadrul unui spectacol aerian organizat de Ziua porţilor deschise la baza militară Borcea. Vremea era bună, vizibilitatea mare, iar pilotul experimentat.

Romeo Manciu, martor ocular: "Înainte cu câteva secunde am văzut aeronava pierzând înălţime, a tras un pic de manşă stânga, publicul fiind în dreapta, ca şi cum s-ar fi îndepărtat de public, după care s-a lovit de sol şi am văzut o mare minge de foc, explozia."

"Cu partea stângă a atins de sol şi când a atins de sol a explodat”, a spus un alt martor.

Explozia provocată de impact a fost atât de puternică încât combustibilul a ars câmpul pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi.

Imediat după accident, pompieri, militari şi medici au alergat spre locul impactului. Câteva minute mai târziu, au descoperit că pilotul nu a reuşit să se catapulteze şi a fost ucis în explozie.

Specialiştii nu pot spune deocamdată ce s-a întâmplat. Fie a fost vorba despre o defecţiune la aeronava aflată în prag de casare, fie o greşeală a pilotului, care a zburat prea jos.

Pilotul a decolat în rând cu celelalte aparate MIG 21 Lancer şi a executat un zbor demostrativ pe deasupra publicului. Avionul s-a comportat normal şi, până în acest moment, Ministerul Apărării nu a anunţat că pilotul ar fi comunicat la sol că are probleme.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru şi-a pierdut viața. Avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861, Baza 86 Aeriană Feteşti.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO