Momentul în care avionul MIG a intrat în impact cu solul. Soția pilotului s-a recules la locul tragediei

×
Codul embed a fost copiat

Epava avionului de vânătoare MIG 21 Lancer prăbuşit sâmbătă la Feteşti în timpul unui miting aviatic a fost ridicată duminică de anchetatori, bucată cu bucată.

Dar nu înainte ca soţia pilotului care şi-a pierdut viaţa să se reguleagă la locul tragediei şi să aprindă o lumânare în memoria celui pe care acum toată lumea îl consideră un erou. Ultima sa manevra a făcut ca aeronava să se prabușească la distanţă mare de miile de spectatori, evitând astfel o catastrofă de proporţii.

În aceste secvenţe dramatice, se vede cum avionul de luptă MIG 21 Lancer, se apropie de pământ înclinându-se puternic, şi loveşte solul, explodând la impact.

Accidentul s-a produs la numai câţiva kilometri de locul în care 4.000 de spectatori asistau la spectacolul organizat în baza aeriană Feteşti. Pentru foştii piloţi, care au zburat la rândul lor pe avioane de luptă, locotenent comandorul Florin Rotaru este un erou.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

General de flotilă aeriană Iosif Bălan, fost pilot militar: ”El nu a respectat procedura de a se salva pe el. Ci de a-i salveze pe cei de jos, în loc să catapulteze a tras de avion ca să îl îndepărteze şi atunci a ajuns la câţiva km de locul accidentului. Ar fi putut să se salveze cu siguranţă, însă a vrut să îi salveze pe cei de jos pentru că dacă se catapulta avionul ar fi căzut în acel loc, aşa că a tras de avion și nu a mai avut timp să se salveze."

De ce a ajuns locotenent comandorul Rotaru în această situaţie imposibilă? Răspunsul va veni de la comisia de anchetă ajunsă încă de sâmbătă la faţa locului.

Cercetarea la faţa locului a continuat la mai bine de 24 de ore de la prăbuşirea avionului MIG 21 Lancer, iar specialiștii au strâns toate componentele aeronavei ce vor fi expertizate. Ţinta investigaţiei este motorul avionului care ar putea fi cauza tragediei.

Soţia pilotului s-a recules duminică la locul tragediei. I-au fost alături şi câţiva colegi ai soţului. Femeia, care a rămas singură cu doi copii, aşteaptă de la anchetatori un răspuns.

Nici una dintre ipotezele de lucru nu poate fi deocamdată anulată.

Însă dacă o piesă este aproape de expirarea garanţiei, ea poate ceda atunci când pilotul forţează limitele avionului. O altă variantă este că avionul ar fi lovit o pasăre, situaţie ce nu poate fi prevăzută, sau pilotul să fi făcut o manevră greşită.

Locotenent comandor Florin Rotaru era un pilot cu experienţă, care a strâns peste 600 de ore de zbor la manşa MIG0ului 21 Lancer, fără incidente.

Luni, toate unităţile Ministerului Apărării Naţionale vor organiza ceremonii în memoria pilotului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu un MIG la Fetești avea 36 de ani și 2 copii
Pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu un MIG la Fetești avea 36 de ani și 2 copii

Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, este audiat de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene

În perioada 6 - 9 iunie, peste 400 de milioane de alegători din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor vota un nou parlament pentru 5 ani, oferind cetăţenilor europeni o şansă de a decide asupra direcţiei viitoare a blocului comunitar.

Ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. Zonele lovite de furtuni. HARTĂ
Ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. Zonele lovite de furtuni. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă, până la ora 23:00, în mai multe zone din ţară.