Momente impresionante la paradele din marile orașe. Mii de oameni au urmărit militarii

02-12-2019 08:21


Toate marile oraşe din România au sărbătorit duminică cei 101 de ani de la Marea Unire.

Oamenii au fost încântaţi să participe la parade, chiar dacă unii au stat câteva ore bune în frig.

În oraşul Marii uniri, Alba Iulia, zeci de mii de români au admirat parada. Peste 1.400 de militari şi 110 mijloace tehnice au defilat prin fața oaspeţilor. Mii de confetti în culorile tricolorului au fost lansate în momentul în care au trecut trupele şi au creat o atmosferă spectaculoasă.

Cei mai încântaţi au fost copiii care, cu steaguri în mână, au privit trecerea militarilor, iar localnicii au umplut balcoanele blocurilor ca să poată admira ceremonialul militar.

La Cluj-Napoca au defilat în fața miilor de oameni peste 400 de cadre militare şi 64 de maşini de tehnică militară.

Unul dintre cele mai impresionante momente a fost intonarea imnului atunci când un steag imens a fost coborât de către alpinişti salvatori.

De asemenea, publicul s-a bucurat de artificiile care au colorat cerul din Piaţa Avram Iancu.

Sute de militari, poliţişti, jandarmi şi pompieri au defilat într-o paradă impresionantă, şi la monumentul martirilor, aflat lângă Mănăstirea Dealu, de lângă Târgovişte.

La final, oamenii au depus coroane cu flori în memoria celor care s-au jertfit pentru ţară.

Iar pe străzile din Răcari, zeci de copii au purtat pe braţe un tricolor imens, de peste o sută de metri, spre bucuria şi admiraţia trecătorilor.

La Târgu Jiu pentru prima dată după Revoluţie parada a fost organizată pe bulevardul din fata primăriei. Mii de oameni au asistat la defilarea soldaţilor.

Dacă în anii trecuţi manifestările de acest gen nu strângeau câteva sute de oameni, acum inclusiv copii au ţinut să vadă parada de 1 Decembrie.

În cetatea Unirii, Alba-Iulia, piaţa şi bulevardele din apropiere s-au umplut timp de 10 minute, iar cei prezenţi s-au bucurat de un spectacol de lumini pe acorduri de muzică românească.

VIDEO PROTVPLUS.RO