Orașul din România care a desființat Poliția Locală. Primar: "Nu se bucură de respectul cetățenilor"

01-12-2019 19:32

Politia Locala

Poliția Locală a fost desființată în orașul Dărăbani, din județul Botoșani, iar primarul spune că în acest fel face economii la bugetul local, potrivit darabaneni.ro.

Dicizia a fost luată în cadrul ultimei ședinte a Consiliului Local din Darărăbani.

”În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează” se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.

Potrivit viceprimarului din Dărăbani, angajații Poliției Locale nu vor fi concediați, în urma acestei decizii, ci vor fi "redistribuiți pe alte posturi".

”A fost o inițiativă a conducerii Primăriei, toată Poliția Locală s-a reorganizat. Angajații au fost redistribuiți pe alte posturi astfel încât să eficientizăm munca lor pentru oraș. Nu-și pierde nimeni postul”, a declarat Alin Gîrbaci.

Ca măsura să poată fi aplicata, ea trebuie aprobată de Prefectura Botoșani.

Sursa: darabaneni.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO