Moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu în Alba Iulia, prilej de rugăciune pentru sute de oameni. „Să fie pace”
Sute de oameni s-au rugat vineri, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la Moaștele sfântului Constantin Brâncoveanu.
Racla a fost adusă pentru prima oară în Transilvania, cu ocazia sărbătorii Sfinților Mărturisitori ardeleni.
Credincioșii au așteptat răbdători la rând, ca să se închine în fața moaștelor. Mulți au adus cu ei haine, pe care le-au atins de raclă. Și s-au rugat pentru sănătate și pace.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
„Ne rugăm pentru sănătate, pentru pace, pentru liniște, pentru toate”
„Să aducă Dumnezeu pace pentru că cred că se amplifică lucrurile, văd eu. Așa am simțit ca să mijlocească sfântul pentru noi, să ne ajute Dumnezeu în tot ce avem noi nevoie."
„Ne închinăm la moaște, ne întărim în credință, ne întărim ortodoxia noastră, ne rugăm să fie liniște și pace, mai ales în aceste zile grele care așa este în toată lumea"
„Am venit cu mare emoție la acest mare sfânt și aș vrea să avem și noi tăria de credință pe care a avut-o dânsul"
„Pentru întărirea credinței ortodoxe, cu gânduri de apărare a poporului român, și e nevoie de multă pace și de credință puternică" – sunt câteva dintre gândurile și mesajele credincioșilor.
Racla Sfântului Constantin Brâncoveanu a fost adusă pentru prima oară în Transilvania, din București, cu ocazia sărbătorii Sfinților Mărturisitori Ardeleni.
Iar credincioșii se pot ruga la moaște până luni dimineață.
Oliviu Botoi, Arhiepiscopia de Alba Iulia: „Sfântul Constantin Brâncoveanu a susținut misiunea ortodoxă pe pământul Transilvaniei în ultima decadă în veacul al XVII-lea, atunci când românii ortodocși transilvăneni trăiau într-un regim asupritor. Aici la Alba Iulia, în anul 1699 a fost tipărită o carte de predici deosebit de importantă, dar și Bucoavna, ce poate fi socotită primul abecedar în limba română din spațiul Transilvaniei.”
Constantin Brâncoveanu a fost Domn al Țării Românești la sfârșitul secolul XVII, și a fost sanctificat de Biserica Ortodoxă la începutul anilor 1990.