Moartea judecătorului iranian a fost surpinsă de camerele de supraveghere. Ce s-a întâmplat cu înregistrarea

Ultima actualizare: 23-06-2020 20:45
Iranian
StirilePROTV

Concluziile preliminare ale legiştilor privind moartea iranianului Mansouri Gholam Reza sunt că aceasta a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condiţiile unei căderi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au audiat, în cazul morţii lui Mansouri Gholam Reza, mai mulţi angajaţi ai hotelului şi au ridicat imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video, fiind solicitată autorizarea judecătorului pentru a fi analizate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a informat, marţi, că, în cadrul cercetărilor deschise după decesul cetăţeanului iranian Mansouri Gholam Reza, au fost desfăşurate mai multe activităţi: a fost făcută cercetarea la faţa locului şi au fost ridicate mijloace materiale de probă, precum şi înscrisuri; a fost dispusă autopsia medico-legală a cadavrului, fiind obţinute concluzii preliminare conform cărora moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări, potrivit News.ro.

Totodată, au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai hotelului şi au fost ridicate unităţile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată şi autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate.

Cercetările sunt continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi organele de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul.

În 19 iunie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri au fost sesizaţie cu privire la decesul unui bărbat, identificat ulterior ca fiind cetăţeanul iranian Mansouri Gholam Reza, survenit în aceeaşi zi, în jurul orei 14:30, în holul de la parterul unui hotel din Bucureşti.

Gholam Reza Mansouri a ordonat, ca judecător, arestarea în masă a jurnaliştilor şi era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, extrădarea sa umând să fie judecată în 10 iulie de Curtea de Apel Bucureşti.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a cerut României să nu-l deporteze, pentru a răspunde acuzaţiilor referitoare la arestarea a 20 de jurnalişti în 2013.

Poliţia Capitalei a transmis, vineri seară, că în urma cercetării la faţa locului şi investigaţiilor, "la acest moment datele conduc spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar".

Ambasadorul Iranului, Morteza Aboutalebi, a fost convocat, luni, la sediul Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru a discuta despre Gholam Reza Mansouri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO