Moarte suspectă pe litoral. Bucătar găsit înecat într-o zonă în care apa are 1 m adâncime

Ultima actualizare: 13-06-2019 07:02

Tragedie pe litoral. Unul dintre bucătarii fregatei Mărăşeşti şi-a pierdut viaţa, miercuri, în zona plajei din Năvodari, în condiţii suspecte.

Militarul era împreună cu mai mulţi prieteni pentru a culege melci de mare, pe care localnicii îi numesc rapane, într-o zonă unde apa nu este adâncă. În timp ce câţiva martori susţin că bărbatul s-a aruncat în apă pentru a se răcori şi, cel mai probabil, s-a lovit de stabilopozi, medicii cred că acestuia i s-ar fi făcut rău pe dig şi a căzut în mare. Bărbatul avea 34 de ani şi participase la mai multe misiuni internaţionale.

Caporalul de 34 de ani era în timpul liber şi se afla în zona plajei de lângă canalul Dunăre-Midia Năvodari.

Pasionat de bucătărie, încerca să scoată rapane, melci consideraţi o delicatesă. La un moment dat, trupul său a fost descoperit plutind într-o zonă în care adâncimea apei nu depăşeşte un metru. De aici încolo, părerile celor care l-au văzut ultima dată în viaţă sunt împărţite.

Martor: "Băieţii l-au observat, eu eram în apă, culegând rapane şi băieţii l-au observat.

Martor: "Scafandrul s-a băgat în apă şi el s-a băgat să facă baie şi… s-a scufundat şi n-a mai ieşit. S-a băgat aşa, s-a băgat sub apă cum ar veni, să se răcorească."

Turiştii au solicitat sprijinul medicilor de la SMURD, care au ajuns la faţa locului cu un elicopter. Medicii l-au resuscitat zeci de minute, însă, din păcate nu au reuşit să-l mai salveze pe militar.

Ancheta a fost preluată de poliţişti, pentru că moartea bărbatului este considerată suspectă. Când a fost scos din apă, caporalul avea şosete, semn că nu era pregătit, în acel moment, să intre în mare.

Militarul s-a angajat la Forţele Navale din 2006, când a devenit bucătar pe Fregata Mărăşeşti. În 2011, a participat la misiuni internaţionale în Marea Mediterană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO