Putin are planuri mari pentru Ucraina: vrea să ocupe cât mai mult teren sau, măcar, să provoace căderea guvernului Zelenski, într-un fel sau altul.

Și se poate îndrepta spre Transnistria, a declarat adjunctul secretarului general al NATO, într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a precizat că NATO va susține în continuare Ucraina cu ajutoare militare. În același timp, va proteja securitatea statelor membre, principala misiune a alianței.

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO: Există o diferență semnificativă între ambițiile politice ale lui Putin, pentru că noi credem că nu a abandonat planul său original de a ocupa sau de a decapita regimul de la Kiev. (Putin) continuă să aibă ambiții ridicate, în timp ce capacitățile sale militare, unitățile de pe teren, înfrângerea pe care au avut-o la Kiev, nu reușesc să crească moralul trupelor. În momentul în care există această diferență, apare riscul luării unor decizii ad-hoc, care nu iau în calcul realitatea de pe teren, nici rezistența îndârjită a ucrainenilor, susținerea pe care o au din partea statelor aliate. Toate astea ar putea aduce riscuri.