Ministrul Sănătății, nouă vizită la Spitalul de Urgență Ploiești. Curățenie lună pe holuri
Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pentru care ministrul Sănătății a recomandat retragerea acreditării, riscă să rămână cu mai puțini doctori.
După ce unii directori au demisionat deja, mai mulți medici amenință că vor pleca și ei.
Pentru a calma spiritele, ministrul Sănătății a mers luni să discute cu angajații și le-a spus că este nevoie de o schimbare a mentalității pentru binele pacienților.
Aceasta este a doua vizită a oficialului după ce în urmă cu câteva zile a ajuns acolo fără să anunțe și a verificat saloanele și s-a arătat nemulțumită de situația găsită.
Cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au pregătit temeinic pentru vizita ministrului Sănătăţii Sorina Pintea. Holurile şi saloanele străluceau de curăţenie, însă oficialul nu a analizat acest aspect. A vrut să discute cu doctorii care au ameninţat cu demisia şi cu proteste. Şi a vorbit despre nemulţumirile care au dus la recomandarea retragerii acreditarii unităţii sanitare - mizeria din secţia de neurochirurgie, nerespectarea conduitei pacienţilor şi atitudinea pasivă a unor angajaţi.
Sorina Pintea: "Fără coerciţie nu exist[ schimbarea mentalităţii. Un referat de fiecare dată când se întâmplă asta, adresat managerului, care convoacă o comisie de disciplină şi sancţionează prima dată cu avertisment şi apoi pecuniar până când lucrurile intră în normal."
După vizita neanunţat[ de acum câteva zile a ministrului, mai mulţi directori ai spitalului au demisionat. Este vorba despre manager, directorul medical şi cel de la îngrijiri medicale. Iar şefii de secţii au spus, la rândul lor, că intenţionează să facă acelaşi lucru.
Pe de altă parte, în urma controlului, opt angajaţi vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are un buget anual de 300 de milioane de lei. Potrivit ministrului Sănătăţii, la Unitatea de Primiri Urgente lucrează doar opt doctori, deşi ar fi nevoie de 24. În unitatea medicală sunt trataţi în fiecare an aproape 70.000 de pacienţi. Iar clădirea, construită în urmă cu aproape o jumătate de secol, nu a fost niciodată reabilitată complet.