Ministrul Justitiei s-a intalnit cu procurorul general, Augustin Lazar: A fost o discutie constructiva

Dată publicare: 15-03-2017 20:28
Dată actualizare: 18-03-2017 07:02


ministrul Justitiei, Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a intalnit, miercuri, cu procurorul general, Augustin Lazar, anunta Ministerul Justitiei.

Procurorul general a declarat, pentru News.ro, ca a fost o discutie constructiva despre bunul mers al justitiei. Intalnirea are loc la cateva zile dupa ce Toader a spus ca va discuta, atat cu procurorul general, cat si cu procurorul-sef al DNA despre ancheta privind OUG 13 si decizia Curtii Constitutionale, care a constatat ca s-a incalcat legea in acest caz, relateaza news.ro.

Ministrul Justitiei a avut, miercuri, o intalnire cu procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. "In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte privind activitatea institutionala a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", spun reprezentantii Ministerului Justitiei.

La randul sau, procurorul general a declarat, pentru News.ro, ca discutia a fost constructiva. "A fost o discutie constructiva despre bunul mers al justitiei", a spus Augustin Lazar.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are dreptul si obligatia de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurorul general, Augustin Lazar, si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit legii privind organizarea judiciara, anuntau, luni, reprezentantii Ministerului Justitiei.

Ei mentionau ca fac precizarea avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, referitoare la competenta ministrului de a verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procurorul general, Augustin Lazar, si procurorul-sef al DNA, Laura Kovesi.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat duminica, la Antena 3, ca va avea in zilele urmatoare o discutie cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci.

Tudorel Toader a afirmat si ca va face o analiza a activitatii Ministerului Public in urmatoarele doua saptamani, urmand sa ia in acel moment o decizie finala, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali. Luni, ministrul Justitiei a afirmat ca nu le-a sugerat procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sa isi dea demisia, ci a invocat o institutie care exista in Codul Muncii, precizand ca oricine poate sa isi dea demisia si ca nimeni nu este obligat sa munceasca impotriva vointei lui.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO