Ministrul Finantelor s-a razgandit. Ce solutie are pentru bacsisul lasat baiatului care aduce pizza
Eugen Teodorovici a oferit explicatii pe Facebook cu privire la modul de impozitare a bacsisului in cazul comenzilor la domiciliu.
Eugen Teodorovici s-a razgandit dupa ce luni declara ca persoanele care livreaza pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacsis, dar numai daca este lasat la firma unde acestea lucreaza, fiind deci obligatia clientului.
"Doresc sa fac o precizare referitoare la impozitarea bacsisului. Sunt mai multe intrebari referitoare la modul de impozitare a bacsisului in cazul comenzilor la domiciliu. In situatia in care clientul doreste sa lase bacsis, acesta va fi inregistrat de cel care a livrat comanda la domiciliu in momentul in care se reintoarce la punctul de lucru! Deci, nu este obligatia clientului!", a explicat pe pagina personala de Facebook ministrul Finantelor.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Intrebat luni de presa, la Guvern, cum este fiscalizat bacsisul dat celor care livreaza pizza, ministrul a raspuns: "Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?", relateaza Hotnews.
De la 1 Mai bacsisul e inregistrat fiscal si scos din casa de marcat la sfarsitul programului, dar dupa ce se retine impozitul de 16 la suta datorat statului.
Doresc să fac o precizare referitoare la impozitarea bacșișului. Sunt mai multe întrebări referitoare la modul de...
Posted by Eugen Teodorovici on Monday, 4 May 2015