Metoda prin care o femeie din Sibiu a rămas fără jumătate de milion de euro. Credea că vorbește cu un „prinț nigerian”
Potrivit ultimelor date furnizate de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, a fost înregistrată o creștere alarmantă de 25% a cazurilor de înșelăciune în ultimul an fiscal, comparativ cu anul 2022.
În spatele acestui procent se ascund povești emoționante și, uneori, tragedii care pun adânc amprenta asupra persoanelor, scrie Ziarul de Iași.
Un exemplu recent este cazul unei femei din Sibiu care a raportat o pierdere financiară devastatoare de peste 500.000 de euro, ca urmare a unei escrocherii online, conform informațiilor publicate de Turnul Sfatului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeia a căzut victimă unei înșelătorii pornită prin vechea metodă „scrisoarea nigeriană”. A ajuns în final să piardă mai bine de jumătate de milion de euro.
Autoritățile se confruntă cu dificultăți în a soluționa aceste cazuri, având în vedere lipsa experților IT în cadrul echipei lor.
Bogdan Nicolae Dancu, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, subliniază necesitatea angajării de specialiști în domeniu: „Avem nevoie de specialiști. Competențele noastre juridice sunt insuficiente în aceste situații”.
Recent, conducerea IPJ Sibiu a declarat că intenționează să inițieze parteneriate cu companii locale de IT. Scopul acestor colaborări este de a oferi polițiștilor implicați în investigarea fraudelor online oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele specifice necesare.