Mesajul șefului MAI pentru românii din Diaspora: "Rămâneți în țările unde locuiți"

Dată publicare: 04-04-2020 19:45
Dată actualizare: 04-04-2020 20:37


Românii din Diaspora au primit, sâmbătă, un nou mesaj, pe cale oficială. "Rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi şi faceţi acolo sărbătorile!".

De data aceasta, apelul vine de la ministrul de Interne, Marcel Vela. Și președintele Iohannis a pus accent pe același îndemn. Cei care se întorc merg direct în carantină, pentru 14 zile.

După 14 zile de carantină instituţionalizată, peste 200 de români au plecat spre casele lor. S-au întors din Italia pe 21 martie, cu un avion pus la dispoziţie de către autorităţi. Imediat după aterizare au fost testaţi.

Trei persoane aveau noul coronavirus şi au fost internate la Spitalul de boli infecţioase din Constanța. Restul au stat într-un hotel din staţiunea Mamaia.

Autorităţile au pus la dispoziţie câteva autocare ce vor fi insotile de echipaje ale poliţiei pe tot parcursul drumului.

Ministerul de Interne coordonează operațiunea. Autocarele merg spre Suceava, Dolj, Maramureş, Cluj, Sibiu şi alte zone învecinate.

Ministrul de Interne a făcut din nou apel către românii din Diaspora.

Marcel Vela, ministrul de Interne: "Dragi compatrioţi, rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi şi faceţi acolo sărbătorile. În acest an deaprte de cei dragi. Din păcate aici vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi 14 zile în spaţiile de carantinare instituţionalizata. Acest lucru nu ne face bine nici nouă, nici dvs şi nici familiilor."

În Vestul țării, românii opriți la granița de la Nădlac se plâng de condițiile în care sunt nevoiţi să aștepte mașinile care ar trebui să îi ducă spre centrele de carantină.

Nu doar că nu au primit măşti sau dezinfectant - spun ei - dar ar sta la grămadă în corturi. Mai toți vin din zonele roșii. Dorm pe unde apucă, printre bagaje și susțin că nu primesc hrană și apă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO