Mesajul președintelui Iohannis, la lansarea casei solare EFdeN Signature

25-07-2018 19:13


"Riscăm să ne îndreptăm spre grave dezechilibre ecologice provocate de încălzirea globală rapidă'', atrage atenţia preşedintele Klaus Iohannis, care ne îndeamnă să devenim mai responsabili.

Să folosim bicicleta sau mijloacele de transport în comun şi să sortăm gunoiul. Declaraţiile au fost făcute, la lansarea unei case solare, construită de 50 de studenţi şi voluntari care vor reprezenta România la un concurs în Dubai.

Temperaturile extreme, furtunile violente şi inundaţiile dese din ultimii ani ar trebui să ne îngrijoreze, spune preşedintele.

Klaus Iohannis, preşedintele României: “Riscăm să ne îndreptăm spre grave dezechilibre ecologice provocate, evident, de încălzirea globală rapidă.

De fiecare dată când mergem cu mașina pe o distanță scurtă, în loc să folosim, de exemplu, bicicleta sau transportul în comun, de fiecare dată când utilizăm în exces diverse aparate electrocasnice sau când nu sortăm gunoiul, contribuim la creșterea cantității de dioxid de carbon din atmosferă.

Prin construirea de locuințe eficiente din punct de vedere energetic, prin utilizarea de vehicule și aparate cu consum redus, putem să contribuim la atingerea obiectivelor asumate de către România și Uniunea Europeană și să oferim, astfel, un viitor mai bun generațiilor care vin.”

Declaraţia a fost făcută la lansarea casei solare EFdeN.

Astfel, printr-o aplicaţie instalată pe telefon sau pe tableta pot fi controlate temperatura, aparatele electrocasnice şi sistemele de deschidere a uşilor.

Casa este montată în parcarea unui centru comercial din Capitala şi poate fi vizitată de oricine. Echipa care a construit-o va reprezenta România la cea mai importantă competiție internațională de locuințe solare, în Dubai, în această toamnă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO