Membrii guvernului Cîțu, voluntari în centrele de vaccinare din localitățile izolate. Cum au fost primiți de oameni
Ca să-i determine pe oameni să se vaccineze, câţiva dintre miniştrii cabinetului Florin Cițu au făcut muncă de voluntariat în câteva centre. Premierul spune că după 1 iunie urmează noi măsuri de relaxare.
Dar, nu poate preciza dacă se va atinge ţinta propusă de 5 milioane de romani vaccinaţi până atunci. Între timp, în câteva sate din ţară s-au organizat caravane astfel încât vaccinarea să le fie, tuturor cât mai accesibilă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Autospeciala Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Mureş a fost transformată în centru de vaccinare. Printre voluntari îl întâlnim şi pe secretarul de stat Raed Arafat. Sătenii din Bălăușeri spun că nu s-au imunizat până acum pentru că era complicat să se programeze la mare distanţă de casă.
„Nu oricine este vaccinat de domnul ministru... Cum am aflat, am venit imediat, cu sora, cu nevasta... Nu trebuie să batem drumul undeva...” spunea un bărbat.
Mara Toganel, prefect judeţul Mureş:
„Astăzi suntem la Bălăușeri, debutăm cu caravana de vaccinare, mâine suntem la Beica de Jos, urmând ca prin echipe mobile și structurile MAI să facem traseele în așa fel încât să putem să vaccinăm acolo unde nu ajungem”
În comuna Lechința din judeţul Bistriţa-Năsăud a venit o echipă mobilă de la spitalul militar din Cluj.
Peste 230 de localnici s-au înscris pe listele de vaccinare cu serul de la Moderna.
„Cum să nu venim dacă ne-au anunţat. trebuie să venim. E bine că nu mai trebuie să mergem la Bistriţa" spune o localnică.
Oamenii s-au bucurat că pot să se vaccineze în localitate şi că au scăpat de un drum la oraş.
Dr. Simona Costin - director medical Spitalul Militar Cluj
„Faptul că suntem aici la ei acasă i-a determinat pe mulţi să se vaccineze. Este o surpriză plăcută faptul că noi când am ajuns puţin mai repede decât am planificat, oamenii erau deja aici. Ne aşteptau. au venit într-un număr foarte mare, chiar persoane cu dificultăţi în deplasare.”
Şi autorităţile din Arad au înfiinţat un centru de vaccinare pe stadion. Suporterii se puteau întâlni şi cu jucătorii. Au făcut împreună şi un tur al stadionului finalizat recent.
„Mi s-a părut interesantă locaţia, sunt suporter al echipei UTA şi am considerat că este momentul oportun să mă vaccinez"
„În primul rând am venit că sunt un suporter al UTA adevărat şi în al doilea rând dacă nu mă vaccinam nu ne lasă pe stadioane, şi indemn lumea să vină să se vaccineze. Este o idee foarte bună pt suporterii UT-ei”
„Oricum aveam de gând să mă vaccinez şi faptul că se organizează aici a fost ceva în plus să mă îndemne să mă vaccinez” au spus oamenii.
În Bucureşti, premierul Cîțu a vizitat un centru de vaccinare, iar câţiva dintre colegii săi i-au ajutat pe medici.