Un medic din Pitesti a fost agresat de un pacient care a cedat nervos: "M-am trezit cu el in spate, ma strangea de gat"

02-02-2016 16:41

Incident violent la Spitalul Judetean din Pitesti. Un medic a fost strans de gat de un pacient de 71 de ani.

Batranul sustine ca venise la spital pentru ca il dureau picioarele, dar, suparat ca a asteptat cateva ore, fara sa fie bagat in seama, a cedat nervos, mai ales ca i s-ar fi vorbit urat. La randul sau, doctorul spune, ca pacientul nu era un caz urgent, si ar fi trebuit sa mearga, la medicul de familie.

Medicul agresat povesteste ca pacientul, un batran de 71 de ani, avea dureri de picioare de multa vreme, dar abia astazi s-a hotarat sa mearga la urgente. A asteptat pe holul spitalului pana cand si-a pierdut rabdarea.

Tudor Ionescu, medic SMURD: "M-am asezat la birou sa completez fisa de observatie si m-am trezit, pur si simplu, pe romaneste, cu acest pacient in spate, ma strangea de gat! Din fericire au fost colegii pe aproape si un pacient in varsta, nu era un pacient tanar, care sa spui ca ar putea fi agresiv."

Batranul sustine ca nu doar asteptarea l-a facut sa-si iasa din fire:

Ilie Bitoleanu, pacientul acuzat: "A vorbit urat cu mine. M-a luat la per tu, m-a dat afara, pur si simplu, mi-a spus iesi afara, pai dumneata dupa doua luni de cand te dor picioarele vii la medic? Iesi afara! Si, acum, cinstit, sunt plecat de la 50 de kilometri ca sa vin inoace, sa ma vada un medic. Stau aicea de 3 ore, mai am inca un medic la care sa ma duc."

Un paramedic si agentii de paza i-au sarit in ajutor tanarului doctor atacat de pacient. Medicii spun ca multi dintre pacientii care solicita o consultatie nu sunt cazuri de urgenta. Statisticile anuale arata ca doar 30-40 la suta din numarul celor care ajung la UPU au nevoie de internare.

Cristina Tuculeanu UPU Arges: "Nu merg la medicul de familie si prefera in urgenta sa vina, vor totul repede, totul complet, medicul sa le ofere toate analizele, toate investigatiile."

Politistii i-au intocmit pacientului un dosar penal pentru lovire si alte violente.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO