Masurile luate de autoritati pentru ca Bucurestiul sa nu devina o "Dambovita imensa" peste noapte

×
Codul embed a fost copiat

Bucurestiul risca sa se transforme in aceasta noapte intr-o Dambovita imensa.

Si aici ploua fara speranta. Deja echipajele de interventie sunt pe teren pentru ca s-au acumulat 40 de litri pe metrul patrat.

Responsabilii confirma ca verifica debitul apelor pluviale la statia de epurare de la Glina.

Pina in prezent au fost inregistrate 30 de solicitari de interventie din care 14 au fost deja rezolvate. Insa situatia se modifica mereu. Au refulat 52 de guri de scugere din care 44 au fost curatate.

Sunt mobilizate 40 echipaje pe teren iar daca va fi nevoie acestea urmeaza sa fie suplimentate cu inca 30.

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Specialistii sunt pregatiti sa intervina si in curti si subsoluri inundate. Se lucreaza cu utilaje complexe: autocuratitoare care aspira apa cu presiune si curatza gurile de scurgere.

Caseta de sub Dambovita a fost curatata si face fata acum unor debite chiar si de 120 de litri pe metri cub pe secunda. Astazi, de exemplu, am atins 98 de litri pe metru cub intr-o secunda.

Asta vara, pe 30 iunie, in timpul unei ploi mai mare decat aceasta, prin caseta au trecut 8 milioane de metri cubi de apa in 8 ore.

SORIN OPRESCU, DESPRE ZONELE CU RISC DE INUNDATII IN CAPITALA

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, referitor la codul portocaliu de ploi care va intra in vigoare la ora 21.00, ca in zonele cu risc de inundatii din Bucuresti, respectiv in marile intersectii, sunt pregatite motopompe, pentru evacuarea apei.

"Am pus la punct unde sa se actioneze in zonele de risc de indundatii, care sunt din ce in ce mai putine, respectiv in marile intersectii care au dovedit pana acum ca nu fac fata. As vrea sa va spun ca la 80 de litri pe metru patrat nicio conducta din nicio tara de larga respiratie democratica nu face fata, dar asta nu inseamna ca nu ne-am obisnuit, ca fierarul cu scanteia", a spus edilul, care a precizat ca in respectivele zone exista motopompe ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Strazilor si Apa Nova, pentru evacuarea apei.

Pe de alta parte, potrivit lui Oprescu, in parcuri se fac controale, pentru a se verifica starea arborilor, astfel incat acestia sa nu cada, in cazul unui vant puternic.

"Din cele 3.200 de cereri primite de la sectoare, au fost verificate, cu poze la fata locului, si au fost emise 2.800 de aprobari pentru a taia pomii, iar de doua zile se face verificarea pomilor de pe aleile parcurilor, astfel incat sa nu avem situatii neplacute", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul general a adaugat ca, odata cu intrarea in vigoare a codului portocaliu, si statia de epurare a apelor de la Glina va fi "in alerta".

"Statia de epurare intra in alerta odata cu codul portocaliu, in sensul ca exista o cale de fuga a apei, care sa nu mareasca presiunea in Barajul Morii", a explicat Sorin Oprescu.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii
Citește și...
Copacii, panourile si acoperisurile, smulse de furtuna in Capitala. Trei persoane au fost ranite
Copacii, panourile si acoperisurile, smulse de furtuna in Capitala. Trei persoane au fost ranite

16 ore de Cod Portocaliu au transformat Bucurestiul intr-un adevarat camp de lupta. Natura s-a dezlantuit cu ploi si vijelii de o forta de
neimaginat pentru prima zi de octombrie.

Recomandări
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă

Băile minerale Telega s-au format acum 500 de ani și sunt cunoscute pentru cel mai înalt grad de salinitate din țară. Institutul Balnear Francez le-a plasat pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.