Măsurile care se vor lua împotriva poluării. De ce sunt vizați șoferii

Ultima actualizare: 23-01-2020 14:25

Sunt 22 de organizații neguvernamentale care au trimis joi reprezentanți la Primăria Capitalei, pentru a aduce propuneri pentru reducerea poluării.

Traficul este principala cauza a poluării. Este responsabilă pentru 70% din poluare, spun reprezentanții ONG-urilor, așa că măsurile propuse vizează în primul rând reducerea numărului de mașini care circulă în oraș, introducerea unei taxe pentru parcare, pentru că în acest moment sunt puține parcări care au o astfel de taxa, introducerea unei taxe pentru mediu, pentru mașinile aduse din vestul Europei și încurajarea transportului public.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile propuse care ar trebui să fie impuse urgent, spun ONG-urile, altfel Capitală riscă sancțiuni din partea Uniunii Europene pentru valorile de poluare din prezent

Tot ONG-urile au mai atras atenția și că măsurătorile de poluare nu s-ar face corect în Capitală. De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei au spus că în ultimii ani a scăzut numărul de zile în care sunt depășite valorile admise și sunt așteptări și mai mari din martie, atunci când mașinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor avea nevoie de vinieta oxigen, altfel șoferii vor fi sancționați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO