Scandalul petrecerii de Revelion de la Biblioteca Națională. Ce amenzi s-au dat și care este reacția oficială a conducerii

Ultima actualizare: 23-01-2020 16:16

O petrecere de Revelion organizată la Biblioteca Naționala a României a stârnit controverse, după ce în spațiul public au apărut imagini cu o sală a instituției în care a rămas mizerie.

Corpul de control al Ministerului Culturii a fost trimis în inspecţie.

În spațiul public au apărut imagini cu sala în care a fost organizată petrecerea de Revelion și derajul care a rămas acolo. La scurt timp, Corpul de control al ministerului Culturii a fost trimis la Biblioteca Națională, iar astăzi au prezentate concluziile anchetei.

Potrivit raportului, printre neregulile găsite se numără faptul că nu a exitat un document care să conțină criteriile exacte după care a fost organizată această petrecere, este vorba despre tema petrecerii, nu a existat un desfășurător pe ore al evenimentului, dar nici nus-a respectat programul aceste petreceri.

În consecință, managerul Bibliotecii Naționale va fi supus unei comisii de evaluare, iar organizatorul va fi sancționat cu 10 la sută din valoarea contractului, la care se va adăuga și o penalizare pentru fiecare oră depășită din programul evenimentului.

Reacția oficială a Bibliotecii Naționale

 

Carmen Mihaiu, directorul general al Bbliotecii Naționale, susține, într-un comunicat, că în ceea ce privește abaterile orare, acestea au fost comunicate organizatorului și că diferențele au fost facturate.

Redăm, mai jos, comunicatul integral:

"Până în acest moment nu mi-au fost aduse la cunoştinţă concluziile Raportul Corpului de Control, motiv pentru care nu pot să am o opinie de ansamblu asupra conţinutului. 
Aştept măsurile care au fost menţionate în conferinţa de presă de către dl Ministru, le voi implementa, sunt binevenite în măsura în care ele vor conduce la o mai bună organizare a evenimentelor culturale. În ceea ce priveşte depăşirea orelor din contract, Biblioteca Naţională a comunicat organizatorului abaterile şi a facturat diferenţele, suma totală de încasat rezultată în urma recalculării fiind de 51097,26 lei, reprezentând venit propriu al instituției (într-o perioadă a anului în care Biblioteca nu are buget). Activităţile culturale desfăşurate se încadrează în misiunea Bibliotecii Naționale a României, care își propune să fie deschisă tuturor categoriilor de public, să atragă noi tipuri de utilizatori, în acord cu tendințele înregistrate la nivel mondial, fără a face însă rabat de la funcția sa patrimonială, se precizează în poziția oficială a conducerii Bibliotecii Naționale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO