Mașini luate de viitură și culturi distruse. Codul galben a măturat mai bine de jumătate din ţară


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 23 Iunie 2018 07:15
Categorie: Stiri actuale

Codul galben de vijelii și averse torențiale, care a expirat vineri seară, a măturat mai bine de jumătate din ţară.

În județul Alba, 7 oameni au fost salvaţi din calea apelor de pompieri, iar mai multe maşini au fost luate pe sus de o viitură. Nu a lipsit din peisaj, nici grindina. În Cluj, un covor alb, format din bucăți mari de gheață, a acoperit grădinile și a distrus culturile.

Iar în apropiere de Galaţi, oamenii aflaţi în trafic s-au oprit să filmeze un fenomen cel puţin ciudat pentru ţara noastră - două vârtejuri cu aspect de tornadă, formate pe un câmp.

Imaginile au fost surprinse, vineri, de un şofer, pe un câmp de lângă comuna Cuca, din judeţul Galaţi. Aflat în trafic, omul a oprit brusc când a observat cum două "fuioare" de praf se formează la mică distanţă de şosea.

La fel au făcut şi alţi şoferi, uimiţi de fenomenul extrem.

"Ploaie în stânga, în dreapta, o altă ploaie în stânga. Lângă comună Cuca, după vreo lună de zile de căldură. Tornadă, ce să fie?", au scris martorii pe Facebook.

În alte zone din judeţ, ploile au făcut ravagii, inundând zeci de gospodarii.

Iar timp aproape o oră, o porţiune din Drumul Naţional 25, dintre Galaţi şi Tecuci, a fost inundată, aşa că poliţiştii au suspendat traficul.

Apele au făcut ravagii şi în judeţul Alba. Mai multe maşini au fost luate pe sus de şuvoaie şi purtate la mare distanţă, iar zeci de case au fost inundate.

"A venit viitura mare şi mi-a luat jeep-ul de aici şi l-a dus pe acolo în jos, a mai luat maşina aia s-a oprit mai jos", spune un localnic.

"Veneau maşini plutind, pomi, erau aduse de apă, noroc că nu m-a dus şi pe mine", povestește un tânăr.

"În casă la noi până la jumătate s-a băgat apă. Eu am 80 de ani, am trecut, da aşa ceva", povestește o femeie.

În total, 7 oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

"Patru localităţi au fost afectate. Au fost salvate şase persoane şi un copil prinse în casa de viitură", a transmis Alina Mărescu, purtător de cuvânt ISU Alba.

În oraşul Alba Iulia, canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii mari de apă căzute într-un timp aşa de scurt, aşa că şoferii s-au trezit înconjuraţi de balti.

Iar în judeţul Cluj, la Rogojel, grindina a acoperit culturiIe şi a distrus zeci de grădini. Stratul de gheaţă a măsurat şi 20 de centimetri, spun localnicii care au filmat îngroziţi urgia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO