Artiștii și-au luat adio de la Mihai Constantinescu. Corina Chiriac: ”A cântat frumosul”
România se pregăteşte să îi spună bun rămas unui artist care a încântat multe generaţii. Plecat dintre noi la vârsta de 73 de ani, Mihai Constantinescu va fi înmormatat joi în cimitirul Ghencea.
''Ce vă doriţi? Lucruri simple şi puţine. Să trăiesc normal, firesc şi decent.'' Sunt cuvintele care îl definesc poate cel mai bine pe îndrăgitul cântăreţ. Şi-a dedicat viaţa muzicii şi ne-a îndemnat pe toţi să credem într-o lume minunată în care este loc şi pentru câinii vagabonzi.
Mihai Constantinescu a fost aşteptat în ropote de aplauze la biserica Sfântă Parascheva din capitală. Cu flori în mâini şi multe amintiri senine cei care l-au iubit au vrut să-şi ia rămas bun de la artistul care le-a bucurat copilăria.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Lumea minunată creată de Mihai Constantinescu a bucurat milioane de oameni, a rămas un reper în industria muzicală din România.
Tânăr: "Copilăria mea a fost mai frumoasă datorită marelui artist."
Adrian Enache, artist: ''Este un simbol pentru toate generaţiile - şi cele care au fost înaintea noastră şi după noi - pentru că absolut toată lumea îi ştie cântecele şi a scris melodii pentru toate gusturile.''
Femeie: "Îşi iubea semenii, publicul nu vă mai spun, punea un preţ deosebit pe public. Am crescut cu melodiile lui: o lume minunată, iubiţi şi câinii vagabonzi, superbe toate. Vor rămâne cântecele care ne vor încânta sufletul. Modestia îl caracteriza în primul rând. Dumnezeu să-l odihească.''
Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București şi cursurile şcolii Populare de Artă, iar în 1971 a debutat în televiziune. Primele sale compoziţii, „Păpuşa" şi „Anotimpuri", s-au bucurat de mare succes.
Cu o carieră impresionantă, de peste o jumătate de secol, Mihai Constantinescu a început să scrie versuri şi să creeze muzică de la 18 ani. Puţini sunt cei care n-au auzit de ''Sus în deal'', ''Maria'' sau "O lume minunată".
Bărbat: "Am avut şansa să-i fiu şi critic muzical şi prieten şi confesor în acelaşi timp. Ca artist.. ceva de neegalat, e greu de comparat cu altcineva. În permanenţă crea, găsea chitara, el a creat 400 şi ceva de cântece iar versurile sunt tot ale lui'.'
Corina Chiriac, artistă: "A fost întotdeauna şi va rămâne un compozitor de succes, cu multă sensibilitate. S-a adresat de cele mai multe ori oamenilor prin cântece pline de emoţie. El a cântat frumosul în general.''
Mereu zâmbitor şi senin, cu o forţă de adolescent şi o dragoste nemărginită pentru muzică, Mihai Constantinescu şi-a petrecut mare parte din viaţă în studio. Avea să spună des că sensibilitatea a moştenit-o de la mama sa iar ambiţia de la tatăl său.
Mihai Constantinescu: ''Am moştenit de la ei această parte sensibilă, romanţioasă, înclinat la frumos, înclinat să iubesc natura, animelele. E foarte important să ştii ce vrei şi să spui. Vreau şi pot. Eu sunt mândru că treaba asta am cunoscut-o de la tata, că era dur, a fost ofiţer, nu mă mangâia tot timpul. Mă mai mângâia şi aşa..arăta palma.''
În vârstă de 73 de ani, Mihai Constantinescu a ajuns la spitalul Floreasca în luna mai iar de atunci situaţia lui s-a agravat.
Mihai Constantinescu va fi înmormântat mâine în cimitirul Ghencea din capitală. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
Sursa: Pro TV
Etichete: inmormantare, artisti, mihai constantinescu,
Dată publicare:
30-10-2019 18:28