Mănăstirea Lainici, în carantină pentru două săptămâni. Un călugăr a murit iar alte șapte persoane sunt infectate

Ultima actualizare: 20-11-2020 09:03

Mănăstirea Lainici este în carantină după ce un călugăr a decedat iar alte șapte persoane au fost confirmate cu SARS-COV-2.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a instituit carantina la Mănăstirea Lainici, pentru două săptămâni.

„În urma anchetei epidemiologice, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au decis ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină timp de 14 zile, începând cu data de 17 noiembrie. Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane din rândul personalului mănăstirii au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, una dintre acestea decedând", a transmis DSP Gorj, potrivit Agerpres.

Joi, autorităţile au declarat focar de COVID-19 la Mănăstirea Lainici.

„A fost declarat focar la Mănăstirea Lainici după ce mai multe persoane din cadrul lăcaşului de cult au fost confirmate cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare", a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru.

Stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la un spital din Bucureşti, la începutul săptămânii, după ce a stat câteva zile internat la o unitate medicală din judeţ. Acesta avea simptome specifice coronavirusului. Conform unor surse medicale, starea sa este bună.

Persoana decedată de la Mănăstirea Lainici era un călugăr, arată sursele citate. Acesta a murit la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Suferea de obezitate şi ar fi avut şi alte afecţiuni

La nivel judeţean, în prezent, 1.070 persoane sunt în carantină. În total, au fost confirmate cu noul coronavirus 3.917 persoane, dintre care 3.503 s-au vindecat, iar 182 au decedat, arată datele transmise joi de autorități.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO