Managerul Spitalului Județean Vaslui, afectat de o formă extrem de rară de Covid-19

Ultima actualizare: 13-08-2020 07:48
Managerul Spitalului Județean Vaslui, afectată de o formă extrem de rară de Covid-19. Ce tratament revoluționar i se aplică
StirilePROTV

Managerul Spitalului Județean Vaslui, adus în stare foarte gravă cu elicopterul la București, suferă de o formă extrem de rară a Covid-19. Virusul i-a atacat creierul, și nu plămânii, așa cum se întâmplă în aproape toate celelalte cazuri.

Psiholog de profesie, Ana Rinder s-a autoizolat acasă împreună cu fiul său, unul din membrii grupului de tineri aduși de la Costinești infectați cu noul coronavirus.

Managerul spitalului nu și-a făcut însă testul Covid-19 și a încercat să se trateze singură, monitorizându-și saturația sângelui, pentru a stabili funcționalitatea plămânilor, fără să știe că virusul i-a afectat, de fapt, encefalul, provocându-i o inflamație puternică, care a condus la starea de comă în care a fost găsită de fiul ei, scrie Vremea Nouă.

Femeia a fost transferată de urgență cu elicopterul la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, singurul capabil să trateze bolnavii de Covid-19 cărora virusul le provoacă encefalită.

”Un tratament revoluționar, care nu se mai face în România”

 

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat pentru sursa citată că pacientei din Vaslui i se aplică acum un tratament revoluționar, unic în România.

„În cazul doamnei manager de la Vaslui vom încerca un tratament revoluționar, care nu se mai face în România. E vorba de folosirea unei molecule noi, care se află la noi în studiu clinic și care a dat rezultate excepționale până acum pe 40 de pacienți. Suntem pregătiți pentru orice fel de intervenții, avem un prognostic rezervat și cred că aici, la noi, i se poate face maximum față de orice alt spital din România. Și domnul ministru Tătaru urmărește evoluția acestei paciente, noi îl informăm despre starea ei de sănătate”, a spus Streinu Cercel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO