Adjunctul șefului IPJ Vaslui s-a dus la lucru știind că soția lui are Covid-19

Ultima actualizare: 06-08-2020 19:28

Cu 1.345 de noi cazuri confirmate și 45 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore, România este încă în vârful pandemiei de Covid 19. În șase județe, numărul de cazuri a crescut cu peste 30 la sută.

Însă mulți români nu iau în serios sfaturile și avertismentele autorităților.

Vasluiul se confruntă cu adevărat focar de coronavirus după ce o adolescentă n-a mai aşteptat rezultatul testului pentru Covid 19 şi a plecat la mare cu prietenii. Au fost 30 în total, iar când a venit rezultul testului era prea târziu.

10 tineri sunt confirmaţi acum şi internaţi la spitalul din Bârlad. Alţi 17 sunt în izloare. Nu se ştie cu câţi oameni au intrat pe litoral în contact, în cele patru zile cât au stat la Costineşti.

Tot la Vaslui, adjunctul şefului IPJ, comisarul şef Petru Maximiuc, s-a ales cu dosar penal pentru că a mers la serviciu, în loc să stea în izolare la domiciliu, imediat ce soţia sa a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus.

Comisarul este contact direct al soţiei sale - cadru medical la centrul de transfuzii sanguine Bârlad, care a fost internată în spital de pe 1 august. Ofiţerul s-a testat, dar a continuat să îşi desfăşoare activitatea la IPJ Vaslui. Luni, a participat la o şedinţă cu mai mulţi colegi, iar a doua zi a primit rezultatul testului, care confirmă că şi el este infectat cu Sars-Cov 2. În cazul său, procurorii au început o anchetă penală.

Loredana Stavar, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui: „A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofițerului de poliție i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcție, iar în urma acestei solicitări el și-a depus raportul de pensionare.”

Acum, colegii poliţistului sunt testaţi.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: „Avem în desfăşurare o anchetă epidemiologică pentru că printre angajaţii IPJ sunt câteva cazuri pozitive, angajaţi care se afla în spitalul Bârlad pentru supraveghere şi tratament, o parte sunt acasă cu monitorizare la domiciliu.”

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO